Tommi Mäkinen ällistyi kovista väitteistä – tallipomo veti omat johtopäätöksensä rivien välistä

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen sai alkuviikolla kovaa kritiikkiä Markko Märtinilta, joka hoitaa rallin maailmanmestarin Ott Tänakin asioita.

Mäkisen johtaman Toyotan rallitiimin yhteistyö Tänakin ja Märtinin kanssa päättyi tähän vuoteen. Tänak taustajoukkoineen kävi neuvotteluita jatkosta Toyotan kanssa, mutta lopulta virolaisen uudeksi työpaikaksi valikoitui Hyundain WRC-talli.

Märtin avautui maanantaina virolaisen Delfi-sivuston haastattelussa muun muassa Mäkisen toiminnasta. Märtinin mukaan Mäkisellä olisi ollut mahdollisuus tehdä jatkosopimus Tänakin kanssa.

– Kun asiat olivat pöydällä esimerkiksi elo- ja syyskuussa, silloin oli yhä mahdollisuuksia. Mutta jos jalkapallomaalivahti menee jossain vaiheessa vaihtopenkille, on suuri todennäköisyys, että vastustaja tekee maalin, Märtin kuvaili Mäkisen ja Toyotan toimintaa.

– Minusta se ei ollut järkevää. Olen tullut siihen johtopäätöksen, etten ymmärrä, kuinka asiat hoidetaan siinä tallissa.

Lue lisää: Ott Tänakin leiristä täyslaidallinen kohti Toyotaa – Mäkinen, Latvala ja Jouhki saavat osansa

Märtinin mukaan Mäkinen antoi ymmärtää, ettei hän halua pitää Tänakia tallissa.

Mäkinen luki Märtinin kommentit ja ällistyi näkemästään.

– Yleensä en kovin paljon lue näitä juttuja, mutta kun oli tästä herrasta kyse, päätin lukea. Suurella ihmetyksellä luin tekstiä. En tunnistanut ollenkaan itseäni näistä asioista. En tiedä, mistä nämä väitökset mahtavat juontaa, Mäkinen naurahtaa Rallit.fille.

Toyota vahvisti tällä viikolla Sebastien Ogierin, Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän sopimukset. Katso alta Toyotan uusien kuljettajien tunnelmat sopimuksista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Märtin antoi kritiikkiä myös Toyotan WRC-tiimin ilmapiirille. Mäkinen on vetänyt omat johtopäätöksensä virolaisen kommenteista.

– Jotenkin minulle jäi rivien välistä sellainen maku, että olikohan se kuitenkaan Ott, joka ei halunnut jatkaa meillä vai oliko siinä Markkolla paljon vaikutusta mukana. Noh, se on sellaista. Kaikilla on vapaus kertoa, mitä haluaa, Mäkinen toteaa.

Mäkinen ei lappaa lisää vettä kiukaalle vaan antaa asian olla.

– Meillä ei ole sellaisia periaatteita, että meidän tarvitsisi arvostella muiden tekemisiä. Pyrimme tekemään omat hommamme ja jätämme muiden tekemiset rauhaan.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja