Toyotan kirkkaimmat WRC-tähdet ajavat testikisan – Kalle Rovanperä jätettiin rannalle

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans osallistuvat ensi viikolla Belgiassa kansalliseen Hemicuda-ralliin.

MM-sarjan kärkikaksikko pääsee kilpailussa valmistautumaan ja testaamaan Toyota Yaris WRC -autoa marraskuun puolivälin jälkeen ajettavaa Belgian MM-rallia varten.

Ogierilla ja Evansilla ei ole aiempaa kokemusta Ypres-rallista. Nykyisistä WRC-tähdistä vain Hyundain Thierry Neuville ja Craig Breen sekä Esapekka Lappi ovat osallistuneet kilpailuun aiemmin.

Toyotan kolmas kuljettaja Kalle Rovanperä ei saa yhtä perusteellista valmistautumista Ypres-ralliin, sillä Toyota ei ilmoittanut häntä Hemicuda-ralliin. Rovanperä pääsee kuitenkin testaamaan Yaris WRC:tä yhden päivän ajan asvaltilla ennen kilpailua – kuten muutkin Toyota-kuljettajat.

Katso alta viime viikonloppuna ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Myös Hyundain R5-kuljettajat Ole Christian Veiby ja Nikolai Grjazin hakevat Hemicuda-rallissa vauhtia MM-kauden ensimmäiseen kunnon asvalttikilpailuun. MM-sarjan JWRC-luokassa Sami Pajari nähdään niin ikään lähtöviivalla etuvetoisella Ford Fiestalla.

Hemicuda-ralli ajetaan 25. lokakuuta Koekelaren kaupungin ympäristössä. Koekelare sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Ypresistä, jonka lähistöllä ajetaan MM-rallin erikoiskokeita 19.-22. marraskuuta.

Toyota-kuljettaja Evans johtaa rallin MM-sarjaa ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Ogier on pistetaulukossa toisena 14 pisteen päässä tallikaveristaan.

Lue myös: Suomen MM-ralli menettää merkittävän tukijan – pitkä yhteistyö Nesteen kanssa päättyy

Lue myös: Toyota-tähti valmis ottamaan MM-tittelin vastaan, vaikka kausi jäisi kuuteen kisaan – ”Kaikilla on ollut samat mahdollisuudet”

Lue myös: Kommentti: Rallin MM-sarjan loppukaudelle hätäratkaisu, joka on vielä pahasti vaiheessa

Lue myös nämä

  • Uusimmat