Suomen MM-ralli menettää merkittävän tukijan – pitkä yhteistyö Nesteen kanssa päättyy

Jari-Matti Latvala
Neste on näkynyt pitkään Suomen MM-rallissa. Kuvassa Jari-Matti Latvala vauhdissa kesän 2019 Suomen osakilpailussa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin järjestelyistä vastaava AKK Sports Oy vahvisti torstaina, että Suomen MM-rallin ja Nesteen pitkä yhteistyö päättyy.

Neste liitettiin ensimmäisen kerran Suomen MM-rallin nimeen vuonna 1994. Nyt suomalainen suuryritys on päättänyt vetäytyä tapahtuman pääsponsorin paikalta.

– Arvostamme suuresti AKK:n, FIA:n ja MM-sarjan promoottorin kanssa tehtyä pitkäaikaista yhteistyötä. Nesteen liiketoiminta on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana, ja tavoitteenamme on tulla yhdeksi maailman johtavista toimijoista uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Olemme nyt uudistaneet myös brändistrategiamme tukemaan tätä ja toimintaamme kohdealueillamme. Osana uudistusta tarkastelimme myös sponsorointiamme ja päädyimme luopumaan MM-rallin Suomen osakilpailusta, Nesteen markkinointijohtaja Sirpa Tuomi kertoo tiedotteessa.

– Haluamme kiittää lämpimästi edellä mainittujen tahojen lisäksi myös kilpailevia talleja, tuhansia vapaaehtoisia, sekä rallifaneja, jotka ovat olleet vuosien ajan luomassa unohtumattomia Neste Ralliin liittyviä elämyksiä. Toivotamme mitä parhainta menestystä Suomen MM-rallille myös jatkossa, Tuomi lisää.

Nesteen vetäytymisen vuoksi Suomen MM-rallin brändi menee uusiksi ennen ensi kesän kilpailua.

– Tämä on yhden aikakauden päätös, jota muistelemme yhdessä tyytyväisinä, osin haikeinakin. Olemme jättäneet pysyviä jälkiä sekä suomalaiseen urheilumaisemaan että kansakunnan muistiin ja kasvattaneet yhdessä Suomen MM-rallin arvoa, asemaa ja vaikuttavuutta – sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Kehittyminen ja uuden ajan haasteisiin vastaaminen edellyttää aika ajoin isoja muutosratkaisuja, AKK Sports Oy:n vt. toimitusjohtaja Markus Häkkinen sanoo.

– Kiitämme kaikesta lämpimästi Nestettä ja jatkamme suomalaisen autourheilun kruununjalokiven rakentamista kohti tulevia vuosia vahvan kumppaniverkostomme kanssa.

Uusi aikakausi näkyy kilpailun viestinnässä konkreettisesti jo loppuvuoden aikana, kun muun muassa rallin kanavat päivitetään uudelle nimelle.

Ensi kesänä 29.7.-1.8.2021 ajettava Suomen MM-ralli on juhlakilpailu, sillä tapahtuma täyttää 70 vuotta. Suomen MM-ralli jäi tänä vuonna ajamatta koronaviruspandemian vuoksi.

Katso alta viime viikonloppuna ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat