Toyota-tähti valmis ottamaan MM-tittelin vastaan, vaikka kausi jäisi kuuteen kisaan – ”Kaikilla on ollut samat mahdollisuudet”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool SI202010110087 // Usage for editorial use only //
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaa johtava Elfyn Evans sanoo, että hän kantaisi ylpeänä maailmanmestarin kruunua, vaikka kausi jäisikin kesken jo kuuden rallin jälkeen. 

Koronakaudella sekä Ruotsissa että Turkissa voittoa juhlinut Evans johtaa MM-sarjaa 14 pisteen erolla ennen tallikaveri Sebastien Ogieria. Hyundain Thierry Neuville on sarjassa kolmantena 24 pistettä walesilaisen perässä. Saman tiimin puolustava maailmanmestari Ott Tänak on jäänyt puolestaan Evansista 28 pistettä.

MM-sarjassa pitäisi ajaa vielä kaksi rallia. Marraskuuksi Belgiaan suunniteltu kisa on kuitenkin vaakalaudalla koronan vuoksi, sillä tällä hetkellä Belgia on yksi pahimmista korona-alueista Euroopassa. Joulukuulle lisätty Monzan ralli on puolestaan vielä alkutekijöissään. Kisajärjestäjät vahvistivat viime viikonloppuna Sardiniassa, että rallin reitistä on valmiina vasta 10 prosenttia.

Lue myös: Kommentti: Rallin MM-sarjan loppukaudelle hätäratkaisu, joka on vielä pahasti vaiheessa

– Meillä on varmasti luvassa kunnon taistelut viimeisissä ralleissa. Säännöt ovat selkeät. Jos tulevaisuuden tilanne on sama kuin nyt (ja kisat perutaan), niin me jaamme mestaruuden silti, FIA:n rallipomo Yves Matton vahvistaa Dirtfishille.

Kuskit ja muut rallitahot ovat miettineet monen monituista kertaa tänä vuonna, mikä on tarvittava kisamäärä, jotta MM-titteli voidaan jakaa. Evans ottaisi mestaruuden vastaan myös kuuden rallin perusteella.

– MM-sarja on nyt edennyt tähän vaiheeseen, ja kuka tahansa on huipulla, on ansainnut mestaruutensa. Olosuhteet eivät ole normaalit, mutta kaikilla on ollut samat mahdollisuudet, Evans paaluttaa.

Katso alta viime viikonloppuna ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Walesilainen ei pettynyt, vaikka Monzan ralli lisättiin joulukuulle. Mitä enemmän kisoja ajetaan sitä parempi on muiden mahdollisuus vielä nouta Evansin ohi.

– Tiesimme, että se on mahdollista. Kun peruutuksia tuli niin paljon, niin MM-sarjan tilanne on ollut siitä asti täysin auki. Sen me tiesimme jo, kun lähdimme Meksikosta, että loppuvuosi on epävarma. En ollut yllättynyt enkä pettynyt, kun kuulin uutiset Monzasta. Osasin odottaa sitä, Evans toteaa.

Toyota-kuskien etuna loppukaudesta on, mikäli viimeiset kisat ajetaan, että sekä Belgiassa että Monzassa kaasutellaan asvaltilla. Tuolloin lähtöpaikat ensimmäisenä ovat todennäköisesti parhaat verrattuna edellisiin Sardinian ja Turkin rajuihin sorakisoihin.

– Meillähän on tosiaan mahdollisuus kisata viimeiset rallit tasaväkisemmissä olosuhteissa, jotka jopa suosivat meitä . On aina oltava valmista reagoimaan ja valmistauduttava mahdollisimman hyvin niihin ralleihin, joita vielä ajetaan.

Lue myös nämä