Kommentti: Rallin MM-sarjan loppukaudelle hätäratkaisu, joka on vielä pahasti vaiheessa

Kalle Rovanperä
MM-pisteistä ajettiin Sardiniassa viime viikonloppuna. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen viime viikonloppuna ajettua Sardinian MM-rallia oli pelko, että Välimeren saaren sorakilpailu saattaa jäädä kauden viimeiseksi osakilpailuksi.

Sardinian rallin oli määrä olla kauden viimeistä edellinen osakilpailu. Vielä perjantaiaamuna virallisena suunnitelmana oli, että kausi huipentuu marraskuun puolivälissä Belgian Ypres-rallissa.

Belgiasta on kuitenkin kantautunut viime päivien aikana huolestuttavia uutisia, joiden vuoksi Ypres-rallin ajaminen on vaakalaudalla. Rallin järjestäjät ovat tosin vakuuttaneet, että kisa pystytään viemään läpi, vaikka koronatilanne Belgiassa on yksi Euroopan pahimpia. Ilmaantuvuusluku Belgiassa on 395 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana.

Se on heikko lähtökohta MM-rallin järjestämiselle näinä aikoina.

Belgian rallisarjaan kuuluvan Rallye du Condroz-Huy -kilpailun järjestäjät ilmoittivat perjantaina, että kisa peruuntuu koronakriisin vuoksi. Tämä nostatti lisää tummia pilviä Ypres-rallin ylle.

– Koronapandemian toinen aalto ei jättänyt muita vaihtoehtoja. Rallin peruminen oli ainoa järkevä päätös, kisajärjestäjät tiedottivat.

Lue myös: Sebastien Ogierilta raju vihjaus – onko Toyotan kilpailijatiimillä epäreilu etu seuraavassa MM-rallissa?

Sardinian MM-rallin yhteydessä tiedotettiin, että kauden loppuun lisätään yksi uusi osakilpailu. MM-sarja venyy joulukuun alkuun, jolloin on tarkoitus kisata Monzan F1-radan maisemissa Italiassa.

Monzan tulosta oli liikkunut pitkään spekulaatioita, mutta kulisseissa käytiin neuvotteluita käytännössä viimeiseen mahdolliseen hetkeen saakka. Monzan lisäystä voi pitää hätäratkaisuna, jolla haluttiin taata, ettei kausi lopu jo nyt Välimeren maisemissa.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin parhaista paloista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Monzassa ralli on mahdollista järjestää turvallisemmassa ympäristössä kuin Belgiassa. Tosin kilpailun järjestelyt ovat pahasti vaiheessa alle kaksi kuukautta ennen h-hetkeä.

Kilpailun järjestelyistä vastaa sama organisaatio kuin Sardiniassa. Kisajärjestäjät kertoivat Sardinian osakilpailun jälkeen, että Monzan rallin järjestelyistä on tehty vasta kymmenen prosenttia – eli 90 prosenttia on vielä tekemättä.

Esimerkiksi kilpailun reititys on tarkoitus tehdä ensi viikolla. Pitää toki muistaa, että Monzassa on vuosikymmenten kokemus myös rallien järjestämisestä, mutta aikataulu on silti tiukka.

Virossa näytettiin, että nopeallakin aikataululla on mahdollista pistää pystyyn onnistunut MM-ralli. Nyt on italialaisten vuoro. Kello tikittää.

Lue myös: Andrea Adamo ylisti tiimiään – ”Tämä on iso merkkipaalu koko Hyundain ralliprojektille”

Lue myös: Sardinian MM-rallin voittaja antoi vihjeen tulevaisuuden suunnitelmistaan

Lue myös: Hyundain WRC-tallille sakot, mutta tiimi saa pitää kaksoisvoittonsa

Lue myös nämä

  • Uusimmat