Vahvistus: Rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiö ottaa hatkat

Rallicrossin MM-sarja
Rallicrossin MM-sarjalla haetaan uutta promoottoria? Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiö IMG luopuu sarjan kaupallisista oikeuksista kauden 2020 lopussa. Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti asian tiistaina.

IMG solmi vuonna 2013 FIA:n kanssa 20-vuotisen sopimuksen, mutta IMG poistuu takavasemmalle ennen aikojaan. FIA hakee nyt uutta promoottoria rallicrossin MM-sarjalle.

– FIA käynnistää tarjouskilpailun rallicrossin MM-sarjan promootiosta, kattoliitto kertoi tiedotteessaan.

– Tämä ilmoitus seuraa keskusteluita, joissa IMG ilmaisi, ettei se halua jatkaa rallicrossin MM-sarjan promoottorina vuosina 2021 ja 2022. FIA ja IMG käyvät yhä keskusteluita.

Historian ensimmäinen rallicrossin MM-kausi ajettiin vuonna 2014. IMG:n aikakaudella rallicrossin MM-sarjan pisteistä on ajettu Euroopan lisäksi Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa sekä Afrikassa.

Tehdastiimit vetäytyivät MM-sarjasta kauden 2018 jälkeen, mutta sarjassa käytiin viime vuonna tasainen kamppailu mestaruudesta. FIA kertoi jälleen tiistain tiedotteessaan, että MM-sarjasta on määrä tulla täysin sähköinen kaudella 2022.

Marcus Grönholmin johtama GRX-talli ja Jani Paasosen Ferratum-tiimi kilpailevat tällä kaudella MM-sarjassa. Suomalaiskuljettajista Niclas Grönholm ja Juha Rytkönen ovat nousseet tänä vuonna palkintokorokkeelle ja Grönholm on MM-pisteissä kolmantena.

Kaksi seuraavaa MM-osakilpailua ajetaan Barcelonassa tulevana viikonloppuna 17.-18. lokakuuta.

Lue myös nämä