Thierry Neuville lausui tärkeän huomion – ”Se on elintärkeä päivä”

Hyundain Thierry Neuville on kiinni hyvässä pistepotissa lauantain jälkeen Portugalin MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgialainen ajoi maaliin lauantaina kolmannella sijalla, mitä voidaan pitää varsin hyvänä suorituksena ottaen huomioon, että Neuville oli perjantaina ensimmäisenä autona tiellä. ”Pitkän kisan” kolmostila tietää jo 13 ehdollista MM-pistettä, joskin sunnuntaina niitä on tarjolla vielä lisää.

– On hienoa, että selvitimme tämän päivän. Nämä 13 pistettä ovat tärkeitä, joskin totta kai meidän on selvittävä vielä huomenna maaliin. Meillä on huomenna myös parempi lähtöpaikka, Neuville sanoi.

– Toivottavasti saamme huomenna muutaman pisteen lisää. Emme tarvitse niitä kaikkia, mutta emme me voi olla myöskään hitaimpia huomenna. Toistaiseksi olen tyytyväinen tulokseen.

Koska lauantain jälkeen pisteet ovat vasta ehdollisia, pitää Neuvillen siis päästä maaliin huomenna ne ottaakseen. Se tuo oman mausteensa sunnuntaille, sillä vaikka mieli tekisi hyökätä täysien pisteiden perään myös sunnuntaina, ei ulosajoon ole myöskään varaa.

– Tämä oli vähän vaikea päivä minulle. Oli vaikeaa pitää keskittyminen. Ei ollut paras fiilis autossa, mikä teki hommasta haastavaa. Sen lisäksi olimme vähän välimaastossa, koska ei ollut järkeä puskea liikaa, mutta rytmi oli säilytettävä, Neuville kertoi.

– Se oli vähän ylä- ja alamäkeä, mutta täällä ollaan ja kolmannella sijalla. Näin me halusimme päivän päättää. Odotan ihan innolla huomista.

Vaikka Neuvillen pitää sunnuntaina välttää riskejä, on hän valmis myös hyökkäämään.

– Huomenna meidän on otettava pisteitä. Se on elintärkeä päivä. Jos on ongelmia ja et pääse maaliin, menee kaikki kova työ hukkaan. Meidän on siis pysyttävä kärsivällisinä, Neuville mietti.

Lue myös nämä