Vanha mestari Ogier näytti suuruutensa – teki kovan linjauksen kysyttäessä iästä: ”Siinä on se syy”

Vanha mestari Sebastien Ogier näytti mahtinsa lauantaina Portugalin MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier todisti lauantaina, etteivät kahdeksan maailmanmestaruutta ole putkahtaneet hänen tililleen sattumalta. Ogier ajoi taktisesti erittäin kypsästi ja nappasi suurimman mahdollisen ehdollisen MM-pistepotin ”pitkästä kisasta”.

Kun Toyotan Kalle Rovanperä karautti 11. erikoiskokeella ulos johtopaikalta, tuli rallin iltapäivälenkistä lähinnä Ogierin ja Hyundain Ott Tänakin välinen taistelu. Ogier oli tässä kamppailussa lopulta parempi viisaan ajonsa vuoksi ja hallitsi rengaspelin Tänakia paremmin.

– Tämä on toistaiseksi ollut hyvin jännittävä viikonloppu, kun on saanut koko ajan puskea. Mutta niin se vain tänä päivänä menee, jos haluat näitä kisoja voittaa. Siinä on se syy, miksi minä edelleen olen täällä, 40-vuotias ranskalaismestari linjasi.

– Minä nautin tällaisesta. Tämä on ollut hauskaa, Ogier jatkoi.

Sunnuntai tarjoilee Portugalissa muun muassa vielä Fafen erikoiskokeen, mikä on tunnettu yhdestä suuresta hypystään. Rallin MM-sarjan jokainen kuljettaja tuntee sen pätkän kuin omat taskunsa.

– Ennen sitä siellä on vielä aamulla yksi pitkä pätkä ja se on myös hyvin tärkeä, sillä siinä pystytään tekemään vielä eroja. Mutta kyllä se Fafe on hauska pätkä ajaa. Olen aina tykännyt ajaa sitä, joten totta kai odotan sitä myös innolla, Ogier ennakoi.

Ogier tiedostaa, että hänellä on tukeva, lähes 12 sekunnin johto Tänakiin nähden, mutta virheisiin tai löysäilyyn ei silti ole sunnuntainakaan varaa.

– Huominen päivä ei hirveästi eroa näistä parista päivästä, mitä olemme jo nyt ajaneet. On tietysti parempi, että on lähes 12 sekunnin etu, mutta ei meillä silti ole varaa yhtään rentoutua. Pitää pysyä keskittyneenä, sillä aamulla on vielä pätkiä, missä voi tehdä eroa, Ogier suunnitteli.

Lue myös nämä