Ott Tänak tuhosi kuminsa taistelussa vanhaa mestaria vastaan – selitti nyt mitä oikein tapahtui

Portugalin MM-rallin lauantai-illan lenkki tarjosi taistelun kahden maailmanmestarin välillä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pidemmän korren vei lopulta Toyotan Sebastien Ogier, joka ajoi taktisesti kypsemmin kuin vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak.

Tänak lähti hyökkäämään rajusti päivän viimeiselle monsteripätkälle, mutta virolainen tuhosi renkaansa täysin lähes 40 kilometriä pitkällä erikoiskokeella. Varsinkaan eturenkaista ei ollut enää pätkän maalissa juuri mitään jäljellä.

– Saimme siihen hyvän alun itse asiassa, mutta tiet olivat enemmän urilla iltapäivällä, joten niihin oli hieman helpompaa nojata. Sitä kautta sain paremman tunteen autossa. Rengasvalinta ei ollut mielestäni väärä, mutta pätkät olivat aika mutkaisia ja samalla hitaita, Tänak kertasi päiväänsä.

– Samaan aikaan oli tosi kuuma, joten auton kanssa alkoi olla hankalaa. Sen jälkeen ei ollut enää kovin helppoa saada hyvää erikoiskoetta aikaiseksi, Tänak jatkoi.

Kokonaisuuteen virolainen ei voinut olla kuitenkaan kovin pettynyt. Hän sai toiseksi suurimman ehdollisen pistepotin mukaansa lauantaina. Ja pisteitä Tänak, jos joku, tällä hetkellä todella kaipaa.

– Tämä oli ihan kohtalainen päivä ja olen yleensä ollut aika vahva aina sunnuntaisin, Tänak muistutti.

Sunnuntain taktiikkaansa Tänak ei suostunut vielä sen tarkemmin avaamaan.

– Katsotaan ensin, millaiset olosuhteet ovat. Siellä on aamulla yksi kokonaan uusi pätkä. Huomenna on ihan uusi ralli taas ja meidän pitää yrittää vielä kovemmin. Ralli käytännössä loppui nyt tähän iltaan ja huomenna on kyse vain pisteistä. Yritämme ottaa maksimit mukaan sunnuntailta, Tänak suunnitteli.

Lue myös nämä