Sebastien Ogierilta koruton analyysi Kalle Rovanperän ulosajosta

Portugalin MM-rallin lauantaiaamupäivä tarjosi kosolti draamaa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä sai yön aikana auton säädöt kohdilleen ja aloitti rajun hyökkäyksen heti aamusta. Hetken aikaa vaikutti siltä, että Rovanperä painelee vastustamattomasti maisemaan, mutta sitten pahin mahdollinen tapahtui.

11. erikoiskokeella Rovanperä ajoi ulos ja hänen unelmansa rallin voitosta kuivui kasaan.

Suomalaisen kokenut tallikaveri ja multimestari Sebastien Ogier kiitti ja kuittasi ja nousi rallin kärkeen. Kokemus puhui.

– Kalle oli ehdottomasti ensimmäisellä pätkällä todella korkealla tasolla, mutta paskoja juttuja voi tapahtua, kun puskee noin kovaa, Ogier kuittasi tallikaverinsa epäonnen.

– On tietysti valitettavaa, että hänelle kävi niin ja Takalle (Takamoto Katsuta) kävi sama seuraavalla pätkällä. Tiimi ei totisesti saanut tänä aamuna kovinkaan hyviä uutisia, joten nyt hyvä tulos on meidän vastuulla, Ogier harmitteli.

Ogier oli kohtuullisen tyytyväinen omaan ajamiseensa.

– Se oli ihan okei, vaikka aamun ensimmäisellä pätkällä olisin ehkä voinut ottaa hieman enemmän riskejä. Toisaalta sitten taas se tuli puhtaasti, eikä tullut virheitä. Ajoin aika johdonmukaisesti, Ogier analysoi.

– Säästelin hieman renkaita asvalttiosuudella ja menetin siinä hieman aikaa, mutta se maksoi sitten itsensä takaisin pätkän loppupuolella.

Iltapäivän lenkillä Portugalissa ajetaan vielä muun muassa lähes 40 kilometriä pitkä Amaranten erikoiskoe toiseen kertaan. Ogier yrittää tietysti välttää kaikki irtokivet ja pitää samalla johtoasemastaan kiinni.

– Normaalisti se pätkä ei ole ihan rajuin, mutta totta kai se on hyvin pitkä. Kuumuus ja pätkän pituus tekevät siitä renkaiden kannalta hankalan, Ogier ennakoi iltapäivän lenkkiä.

Lue myös nämä