Toyota-kuljettaja Tänak Harjun kuningas – Lappi heti huumorituulella

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC.

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak aloitti vauhdikkaimmin Suomen MM-rallin, joka polkaistiin torstai-iltana käyntiin Harjun yleisöerikoiskeella.

Tänak päihitti toiseksi sijoittuneen Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillen 0,7 sekunnin erolla. Neuvillen kanssa mestaruudesta kamppaileva Sebastien Ogier oli kolmas.

Suomalaiskuljettajista Esapekka Lappi avasi kisan viidenneksi nopeimmalla ajalla. Vuosi sitten kisan voittaneella Lapilla oli heti huumori herkässä.

– Viime vuonna jäätiin viisi sekuntia täällä, mutta nyt ei jääty edes sekuntia. Tällä tahdilla voittomarginaalini on kolme minuuttia, Lappi veisteli Ylen Ralliradiolle.

Lapin ero pohja-aikaan venähti lopulta 1,7 sekuntiin, sillä Tänak ajoi erikoiskokeen läpi vasta suomalaiskuljettajan jälkeen.

Muista suomalaiskuljettajista Jari-Matti Latvala sijoittui avauspätkällä kahdeksanneksi (+2,3) ja Teemu Suninen 11:nneksi (+2,8).

Suomen MM-ralli starttaa kunnolla perjantaina, jolloin ohjelmassa on kymmenen erikoiskoetta.