Quantcast

Tommi Mäkisen tähdet korkkasivat voiton ja pettymyksen shampanjat yksityiskoneessa – ”Toivottavasti pulloja on lisää”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier on altavastaajana MM-taistossa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uransa seitsemättä maailmanmestaruutta jahtavaalle Sebastien Ogierille sunnuntaina päättynyt Turkin MM-ralli oli synkkä. 

Unelmat jopa kisan voitosta tai vähintään palkintopallisijasta murenivat toiseksi viimeisellä pätkällä, kun Toyotan moottori hyytyi ja tuloksena oli keskeytys. Samalla Ogier tipahti MM-sarjassa toiseksi kisan voittaneen tallikaveri Elfyn Evansin taakse.

Vaikka pettymys oli valtava, osasi Ogier jo paluumatkalla yksityiskoneessa velmuilla tilanteelle. Ogier, Evans ja walesilaisen kartturi Scott Martin korkkasivat pienet kuohuvat. Tosin ranskalaistähden Twitter-postauksen perusteella pullot olivat liiankin pieniä.

– Matkaamme kotiin Turkin rallin voittajien kanssa. Onnea Elfyn ja Scott! Toivottavasti meillä on pulloja enemmän, Ogier kirjoitti.

Evansia lukuun ottamatta kaikki rallin kärkikuskit olivat suurissa ongelmissa Cetibelin liki 40 kilometriä pitkällä erikoiskokeella sunnuntaina.

– Heti aamun avaus sillä erikoiskokeella oli niin vaikea kuin osasimme odottaa. Kiviä ja reikiä oli kaikkialla. Myös pölyä oli paljon ilmassa, joten oli vaikea nähdä, mihin pitää ajaa. Meidän oli pakko pysähtyä pätkällä vaihtamaan rengas, Ogier kuvaili.

– Sitten toisella kerralla tapahtui jotain outoa. Tämä ralli oli niin kuin lottoa ja me emme todellakaan valinneet oikeita numeroita tänä viikonloppuna. Me emme olisi voineet tehdä mitään toisin, joten nyt on vain katsottava eteenpäin.

Rallin MM-sarja jatkuu reilun parin viikon kuluttua Sardiniassa.

Katso alta kooste tapahtumarikkaasta Turkin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat