Thierry Neuvillelta upea ele: ottaa edesmenneen Craig Breenin hyvän ystävän kartturikseen

Craig Breenin muistolle järjestetään kilpailu, johon on kutsuttu rallin MM-sarjan tähdet.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breenin ystävä ja entinen manageri James Coleman kertoi Dirtfish-sivustolle, että ensi vuodeksi on suunnitteilla kunnon näytös edesmenneen rallitähden muistolle.

Coleman toimii puuhamiehenä Ravens Rock -rallissa, joka järjestetään Breenin kotiseudulla Irlannin Waterfordissa. Coleman kävi alustavia keskusteluja MM-sarjan tähtien kanssa Breenin hautajaisten yhteydessä.

– Juttelin Thierryn (Neuville), Ottin (Tänak) ja useiden muiden kuljettajien kanssa ja kysyin, pistäisimmekö pystyyn kisan ensi vuonna ja pystyisivätkö he vakuuttamaan tiimit tuomaan autonsa mukaan. Pyrimme tuomaan 10-12 WRC-auton lisäksi ehkä noin 50 kutsuttua kuljettajaa, Coleman avasi suunnitelmiaan.

Colemanin mukaan kaikki kuljettajat lupautuivat mukaan kisaan. Nyt Breenin entinen tallikaveri Thierry Neuville on vahvistanut, että hän aikoo osallistua ralliin.

Belgialainen teki samalla hienon eleen, sillä hän on pyytänyt kartanlukijakseen Breenin läheisen ystävän Patrick Croken.

– Kun keskustelin asiasta James Colemanin kanssa, halusin heti ryhtyä tähän. Ja halusin tehdä sen Patrickin kanssa. Craig esitteli meille uskomattoman ystävänsä. Haluan ajaa Craig mielessäni ja hänen ystävänsä vierelläni, Neuville sanoi Dirtfishille.

”Paddy” Croke ei ollut uskoa, kun Neuville kysyi häntä luottomiehekseen ralliin.

– Hän tuli luokseni ja sanoi: ”sinä ja minä, me ajamme tämän rallin ensi vuonna Craigin muistolle”. Se oli hienosti tehty Thierryltä. Me kaikki tiedämme, kuinka kiireisiä he ovat. Siitä tulee mahtavaa. Minulla on töitä tehtävänä saadakseni itseni kuntoon, mutta odotan sitä innolla, Croke sanoi.

– Autona saattaa olla Hyundain Rally1 tai se voi olla BMW M3. Mutta mahdollisuus istua Thierry Neuvillen vierellä… Se ei voisi olla erityisempää, ja tiedän, että samalla erityinen mies katselee minua ylhäältä.

Irlantilaiskuljettaja Craig Breen menetti henkensä traagisessa testionnettomuudessa Kroatiassa huhtikuussa.

Rallit.fi vieraili Breenin turmapaikalla ennen Kroatian MM-rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat