Teemu Suniselta viimeiset näytöt – ”Hyvä tilaisuus nähdä hänen kehityksensä”

Teemu Suninen otti kuudennen tilan kauden viimeisestä MM-rallistaan.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen nostettiin kesällä Hyundain ykkösmiehistöön, jonka kuljettajana hän pääsi ajamaan lopulta neljä MM-rallia Rally1-luokituksen kilpurilla.

Viime viikonlopun Keski-Euroopan osakilpailu oli hänelle ensimmäinen MM-asvalttiralli Hyundain hybridiautolla. Kärkivauhtiin suomalaisella ei ollut asiaa, mutta hän pystyi haastamaan Toyotan Takamoto Katsutan.

Lopulta Suninen ei pystynyt jättämään Katsutaa taakseen, sillä japanilainen vei viidennen tilan ennen suomalaista.

– Täytyy sanoa, että tämä oli yksi urani vaikeimpia asvalttiralleja. Jokainen päivä ja jokainen lenkki olivat hyvin erilaisia keskenään. Aina joutui sopeutumaan ja heittämään vähän arvallakin säätöjä, Suninen summasi.

Suninen oli päässyt ajamaan Hyundain Rally1-autolla vain yhden testikisan ennen Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa ajettua MM-rallia. Testikisa suoritettiin poutasäässä, kun taas viime viikonlopun kisassa ajettiin myös märällä asvaltilla.

– Harmittaa, että keliolosuhteet muuttuivat. En ollut ihan heti ensimmäisestä kilometristä valmis Takamoton vauhtiin. Mutta tuli siellä hyviä sektoriaikoja ja pätkäaikoja. Ne olivat sinänsä ihan positiivisia asioita.

Suninen antoi Keski-Euroopassa viimeiset näyttönsä Hyundain tallijohdolle, joka parhaillaan pohtii viimeisiä kuljettajavalintojaan ensi kaudelle.

– Teemu pystyi keräämään lisää kokemusta hyvin erilaisissa olosuhteissa. Meille tämä oli puolestaan hyvä tilaisuus nähdä hänen kehityksensä, sillä olemme tekemässä päätöksiä seuraavista askeleistamme, tallipomo Cyril Abiteboul sanoi.

Sunisen maanmies Kalle Rovanperä varmisti tämän kauden maailmanmestaruuden Keski-Euroopassa. Suninen onnitteli rehdisti Toyota-kuljettajaa.

– Hieno veto Kallelta taas. Ei siinä paljon ollut muilla vastaamista. Hatunnosto minulta, että hienosti hän vetää. Saa olla vähän ylpeä suomalaisten puolesta, Suninen sanoi.

Lue myös nämä