Sebastien Ogierilta kova arvio Kalle Rovanperästä

Kalle Rovanperä on mestaruutensa ansainnut, sanoo ranskalaiskonkari Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän toinen rallin maailmanmestaruus varmistui viime viikonloppuna Keski-Euroopan MM-rallissa. Rovanperä ajoi Toyotallaan kisassa toiseksi ja karkasi tavoittamattomaan pistejohtoon tallitoveriltaan Elfyn Evansilta.

Evansin kamppailu MM-tittelistä päättyi käytännössä jo lauantaina, kun walesilainen ajoi ulos ja törmäsi Toyotallaan latoon.

– Olen pahoillani Elfynin puolesta. Hänellä oli hyvä kamppailu Kallea vastaan koko kauden. Mutta lopulta Kalle ansaitsi mielestäni tämän tittelin, Ogier kertoi Rallit.fille.

Rovanperä oli viime vuonna omaa luokkaansa rallin MM-sarjassa ja suomalaisen voittoisa tahti jatkui myös tänä vuonna. Rovanperä on tällä hetkellä se kuljettaja, johon ensisijaisesti jokainen kuljettaja vertaa vauhtiaan.

Urallaan kahdeksan maailmanmestaruutta saavuttanut Ogier antoi kovan arvion tiimitoveristaan, jolla on ikää mittarissa vasta 23 vuotta.

– Kalle on ollut todella vahva jälleen kerran. Joten onnittelut teille molemmille, Kalle ja Jonne (Halttunen). Olen varma, ettei tämä jää viimeiseksenne, Ogier lähetti terveisensä suomalaiskaksikolle.

Ogierille ei jäänyt sen suurempaa tarinaa kerrottavakseen omasta kilpailustaan Keski-Euroopan MM-rallissa. Ranskalainen putosi heti ensimmäisenä kunnon ajopäivänä kärjen kyydistä ja joutui tyytymään lopulta neljänteen sijaan asvalttikilpailussa.

– Avauspäivä oli meille katastrofi, mutta sen jälkeen ralli sujui meiltä kohtuullisesti. Lähtöpaikaltamme ei ollut juuri parempaa tarjolla, mutta rengasrikkokaan ei auttanut asiaa – eikä motivaatiotani, Ogier totesi.

Kauden päätöskilpailu ajetaan parin viikon kuluttua Toyotan kotimaassa Japanissa, missä Ogier on jälleen lähtöviivalla.

– Toivottavasti saamme siellä hyvän päätöksen kaudelle, sanoi Ogier, joka on voittanut tänä vuonna kolme MM-rallia Rovanperän tavoin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat