Teemu Suninen hyvässä vauhdissa – ”Mutta kyllä nuo kärkimiehet ovat vielä eri tasolla”

Teemu Suninen ajaa Keski-Euroopan rallissa viidentenä, kun toisen ajopäivän aamulenkki on takana.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina aamupäivällä ajettiin kolme erikoiskoetta, joista etenkin aamupäivän viimeinen pätkä oli todella haastava kuskeille.

Tiet olivat hyvin liukkaita, eikä pitoa juurikaan ollut.

– Ihan muutama (pitävä paikka) oli, mutta oli tosi liukasta. Ihan uusi asvaltti ja siihen vielä vesi pintaan, niin ei ollut kyllä mitään pitoa. Harvoin nämä autot sutii enää kakkos- tai kolmosvaihteella, kun on pyörät suorassa, mutta aika oli ihan yllättävän hyvä, Suninen kommentoi aamupäivää.

Suninen on tällä hetkellä rallissa viidentenä. Suomalainen on jäänyt kärjestä reilut kaksi ja puoli minuuttia. Thierry Neuville ajoi aamupäivän viimeiselle pätkälle pohjat, mutta Suninen jäi tallikaveristaan vain 2,3 sekuntia.

Eilen perjantaina Sunisen päivä meni vielä lähes täysin opetteluun. Millainen fiilis tänä aamuna on ollut?

– On se nyt ollut parempi. Suunta on ylöspäin. Mutta kyllä nuo kärkimiehet on vielä eri tasolla, kun ne oikeasti alkaa vetämään. Mutta on se sitten riskikin heillä ja miksei tietysti itselläkin. Paljon siellä on liukkaita paikkoja. Virheen mahdollisuus on koko ajan läsnä, Suninen sanoi.

Keli on muuttunut ainakin huoltoparkissa aurinkoiseksi. Miten se muuttaa touhua iltapäivän lenkillä?

– Ehkä ensimmäinen pätkä voi olla ainakin aika kuiva. Siellä on aika paljon anticutteja. Mutta seuraava on sitten aikalainen mudfest. Ei sillä välttämättä ihan hirveästi ole asvalttirallin kanssa tekemistä, Suninen ennakoi iltapäivän lenkkiä.

Suninen ei osannut vielä huoltoparkissa sanoa rengasvalintaansa. Sadekelin renkaitakaan ei välttämättä uskalla jättää vielä tässä vaiheessa huoltoparkkiin.

– En ole vielä ihan varma uskaltaako jättää. Kyllä uskon, että niitä vielä tarvitaan. Vähän tuossa uhkailtiin, että voi olla vielä sateen uhkaa iltapäivällä.

Lue myös: Jari-Matti Latvala tuskasteli kuskinsa kohtaloa, ylisti myös Rovanperän pelastusta – ”Kallella on homma hanskassa”

Voit katsoa Keski-Euroopan MM-rallin perjantain parhaat palat alta.

Lue myös nämä