Jari-Matti Latvala tuskasteli kuskinsa kohtaloa, ylisti myös Rovanperän pelastusta – ”Kallella on homma hanskassa”

Rallin MM-sarjan mestaruustaistelu sai dramaattisen käänteen lauantaina Keski-Euroopan osakilpailussa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperää jahdannut tallikaveri Elfyn Evans ajoi ulos tieltä ja joutui keskeyttämään 11. erikoiskokeella. Evansin ulosajon jälkeen Rovanperälle riittää, että hän pääsee kohtuullisilla sijoilla maaliin varmistaakseen uransa toisen tittelin.

– Totta kai minua harmittaa hirveästi hänen puolestaan. Faktahan on se, että tuossa tilanteessa ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin yrittää. Hän tiesi jo ralliin tullessa riskit ja että vahinko voi sattua, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi Rallit.fille.

–  Olosuhteet ovat vaikeat ja maailmanmestaruudesta ajetaan. Silloin voi näin tapahtua ja nyt valitettavasti kävi niin. Viimeiset sekunnit täytyy jostain yrittää puristaa. Kalle teki aiemmin virheen ja ovi alkoi avautumaan Elfynille.

Evans suistui tieltä hiljaisella vauhdilla, mutta törmäsi latoon ja tuloksena siis keskeytys.

– Siinä oli yksi liukkaampi paikka ja auto ei vaan pysähtynyt. Virhe ei ollut iso, mutta asvaltilla pienikin virhe rankaisee kovasti, Latvala huomautti.

Latvala arveli, että Toyota saa Evansin auton kuntoon sunnuntaiksi. Näin ollen Evans voi jahdata pisteitä rallin päättävältä Power Stage -pätkältä. Kun eroa on 31 pistettä Rovanperän eduksi, vaatii mestaruuden varmistuminen suomalaiselta kuitenkin pääsyä maaliin.

– Ei tuommoisessa tilanteessa kannata ohjeita antaa, ei ainakaan henkilökohtaisesti soittaa. Siinä on niin tilanteessa kiinni. Kalle on niin fiksu, että hän ymmärsi heti kuvion itse, mikä nyt on tärkeintä. Riskien ottamisen kannalta Kalle teki juuri oikean ratkaisun, Latvala kertoi viitaten, kuinka Rovanperä varmisteli 11. erikoiskokeen läpi.

– Nyt pitää vain ajaa läpi, mutta sehän siinä vaikeinta onkin. Olen aika luottavainen, että Kallella on homma hanskassa.

Rovanperä sortui myös itse virheeseen aamupäivän lenkin toisella pätkällä. Mutka meni pitkäksi, mutta Rovanperä pelasti tilanteen ohjaamalla kilpurinsa metsäautotien puolelle.

– Tänä aamuna näkyi, että kun on johtoa, mutta pitäisi mennä vaikeissa olosuhteissa kovaa, niin pienikin herpaantuminen voi aiheuttaa tuollaisen. Ajatus pikkuisen lähtee väärille urille. Se meinasi kostautua, Latvala sanoi.

– Siinä meni jarrut lukkoon ja hän yritti hakea pitoa ohjauksesta, mutta sitä ei ollut. Kalle onneksi sai työnnettyä sinne pistoon. Se oli hieno pelastus Kallelta.

Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan lauantaina vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Katso alapuolelta Keski-Euroopan MM-rallin perjantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat