Teemu Asunmaalta hurjaa taktikointia mestaruuden eteen – ”Meni suunnitelman mukaan”

Teemu Asunmaa sijoittui neljänneksi kauden viimeistä edeltäneessä rallin SM-sarjan osakilpailussa Lahdessa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neljäs tila pitää Asunmaan mestaruustaistelussa ennen Kokkolassa ajettavaa kauden huipennusta, josta jaossa ovat 1,5-kertaiset SM-pisteet.

Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki aloittivat kisan perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella Historic-luokkien jälkeen. Asunmaa avasi rallin pohja-ajalla, mutta kolahdus kiveen toisella erikoiskokeella sai alavutelaisen ottamaan varovasti loppuerikoiskokeen ajan. Yötauolle Asunmaa lähti kilpailun toisena vain 0,1 sekuntia kärjestä.

– Otettiin toinen erikoiskoe vähän varovaisemmin kuin ensimmäinen. Isolla tiellä olisi pitänyt tulla muutamassa paikassa vähän kovempaa, pari sekuntia jäi pätkälle. Muutoin tulee hyvällä fiiliksellä, Asunmaa kommentoi.

Lauantain neljä erikoiskoetta sisältäneellä aamupäivän lenkillä Asunmaa ajoi tasaisesti turhia repimättä. Päivähuollossa Asunmaa oli kolmantena, 7,8 sekunnin päässä kärjestä.

– Aamun lenkki sujui hyvin ilman suurempia tilanteita. Lahden nopeat tiet sopivat uudelle autolle hyvin. Vielä on varaa kiristää, Asunmaa kertoi.

Päivän toisella lenkillä Asunmaa lähti hakemaan vauhtia myös auton säätöjä muuttamalla, mutta säädöt eivät toimineet toivotunlaisesti. Skoda-kuljettaja ei lähtenyt puskemaan loppupäivästä, koska varma ja analyyttinen ajo sekä neljäs sija pitävät mestaruushaaveet hyvin elossa.

– Kokeiltiin tehdä vähän muutoksia auton säätöihin, mutta ne eivät valitettavasti osuneet kohdalleen. Peli oli selkeä iltapäivän ensimmäisellä lenkillä. Parempi näin, niin ollaan kolmantena autona Kokkolassa kuin auraajan roolissa. Meni siis suunnitelman mukaan. Päivän ajat tulivat helposti, eli ei mitään hätää, Asunmaa analysoi.

Kauden finaaliosakilpailuun Kokkolaan Asunmaa lähtee SM-pisteissä kolmantena. Jaossa ovat 1,5-kertaiset SM-pisteet, joten mestaruus ratkeaa Keski-Pohjanmaalla lokakuun vaihteessa.

– Mielenkiintoinen finaali tulossa, mutta Kokkolaan on vielä pitkä aika. Koitetaan ajaa joku ralli tai hyvät testit ennen sitä.

SM-pistetilanne ennen viimeistä osakilpailua ja pisteiden vähennystä*

1. Lauri Joona   115
2. Jari Huttunen 100
3. Teemu Asunmaa  97
4. Juha Salo      97

*SM-pisteistä vähennetään kuljettajan vähiten pisteitä saantu osakilpailu ennen kauden päättävää osakilpailua.

Lue myös nämä