Tämä kaksikko ajaa Kallea takaa ja ratkoo voiton – ”Vaikeaa, vaikeaa. Mutta me yritämme”

Suomalaisen ja myös virolaisen ralliyleisön silmissä Jyväskylän MM-ralli lässähti perjantain aikana totaalisesti, mutta MM-sarjan kakkonen Elfyn Evans ja kolmonen Thierry Neuville ajavat edelleen tulisilla hiilillä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikon välinen ero ennen lauantain lenkkiä on 6,9 sekuntia Evansin hyväksi. 

– Vaikeaa, vaikeaa. Mutta me yritämme, Neuville luonnehti voittotaistelua.

– Jyväskylässä jokainen tekee virheen tai kaksi, se on normaalia. Yritämme tasapainoilla riskin ja vauhdin välillä. Katsotaan kuinka käy, jutteli puolestaan Evans.

MM-rallin voittaja kuittaa 25 pistettä ja kakkonen 18 pistettä. Power stagelta on lisäksi mahdollista saada 1-5 pistettä lisää.

Myhinpään kuperkeikkojensa myötä keskeyttänyt Kalle Rovanperä johtaa MM-sarjaa 55 pisteen erolla Evansiin ja 58 pisteen erolla Neuvilleen. Jyväskylä mukaan lukien rallin MM-sarjaa on jäljellä vielä viisi osakilpailua.

Seuraava niistä ajetaan syyskuun toisena viikonloppuna Kreikassa ja Rovanperä joutuu jälleen aura-auton rooliin. Suorastaan louhikkoisilla teillä siitä on merkittävää haittaa. Jyväskylän jälkeen Evans voi siis ollakin yhtäkkiä vain 25 pisteen päässä Rovanperästä ja Neuville 28.

– En ajattele MM-tilannetta. Keskityn vain tekemään parhaani tässä rallissa. Huomenna ajetaan paljon hienoja pätkiä, kymmenettä kauttaan WRC1/Rally1-luokassa ajava Evans sanoi.

Mutta mitäpä tuumaa tämän kauden MM-sarjan kokonaan kiertävistä kuljettajista kokenein, Thierry Neuville. Hän ajaa pääluokassa jo kahdettatoista täyttä kauttaan, mutta jahtaa Evansin tavoin yhä ensimmäistä mestaruuttaan.

– Nooh… Ensin meidän pitäisi voittaa täällä ja viikonloppu on vielä pitkä. Perjantai oli vähän hankala, mutta lauantai on meille vielä haastavampi. Pätkät ovat ensimmäistä (Västilä) lukuun ottamatta tuttuja, mutta jos olosuhteet pysyvät samanlaisina, lauantai on kova lenkki, Neuville totesi.

– Nyt keskityn sataprosenttisesti työhöni, katsotaan MM-tilannetta sitten sunnuntaina, hän lisäsi.

Evansilta herui rutkasti ymmärrystä voittotaistelunsa niin sanottuun vitelikkoon päättäneille Esapekka Lapille ja Kalle Rovanperälle.

– Olosuhteet olivat vaikeat. Pito vaihteli koko ajan. Ei ole helppoa löytää tasapainoa nopeuden ja tiellä pysymisen välillä. Kuljettajan ei tarvitse välttämättä edes tehdä mitään varsinaista virhettä. Yksi vesilammikko tai liukkaampi kohta tiessä voi riittää siihen, että ajaa ulos. Suomessa marginaalit ovat niin pienet, Evans analysoi.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin perjantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat