Taas rytisi! Citroen-kuski ajoi rajusti ulos – auto kaatoi puita tieltään

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen-kuljettaja Kris Meeke ja kartanlukija Paul Nagle joutuivat rajuun pyöritykseen Portugalin MM-rallin 12. erikoiskokeella.

Meeke ajoi vasemmalle kääntyneen mutkan hieman leveäksi, ja auton perä luisui ojan puolelle. Tämän jälkeen Citroen C3 WRC ajautui vauhdilla ulos tieltä ja pyöri katon kautta ympäri. Auto kaatoi tieltään puita ennen kuin se pysähtyi pahoin vaurioituneena kyljelleen.

Meeke ja Nagle pääsivät omin voimin ulos autosta. Citroen tiedotti, että kuljettajapari on kunnossa tärskyn jäljiltä. Meeke ja Nagle olivat kilpailussa seitsemäntenä ennen ulosajoaan.

https://twitter.com/OfficialWRC/status/997792056436281344

Meekelle ja Naglelle on sattunut tällä kaudella jo kaksi isoa virhettä. He vetivät huolella pöpelikön puolelle huhtikuussa Korsikan MM-rallissa, kun Nagle luki vahingossa väärän nuotin kuljettajalle.

Toyotan Esapekka Lappi oli hyvässä vauhdissa rallin pisimmällä erikoiskokeella. Lappi oli kolmanneksi nopein kisaa johtavan Thierry Neuvillen ja Jari-Matti Latvalan jälkeen ja nousi neljäntenä ajavan Teemu Sunisen tuntumaan.

– Kaikki on vielä mahdollista, mutta meillä on pitkä iltapäivä edessä. Katsotaan, mitä iltapäivä tuo tullessaan, viidentenä oleva Lappi tuumaili mahdollisuuksistaan nousta palkintosijoille.

Lappi on 24,5 sekunnin päässä kolmatta sijaa pitävästä Dani Sordosta. Suninen on puolestaan 4,8 sekuntia maanmiestään edellä.

Hyundai-kuljettaja Neuville johtaa kilpailua puolen minuutin erolla Fordin Elfyn Evansiin ennen lauantain päivähuoltoa.

Lauantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta tauon jälkeen.

Portugalin MM-rallin tilanne EK12/20 jälkeen:
 1. Thierry Neuville Hyundai 2.27.03,0
 2. Elfyn Evans   Ford    +29,9
 3. Dani Sordo    Hyundai   +34,9
 4. Teemu Suninen  Ford    +54,6
 5. Esapekka Lappi  Toyota   +59,4
 6. Mads Östberg   Citroen  +1.22,4
 7. Craig Breen   Citroen  +3.42,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat