Suomalaiskuskit kärkikamppailussa MM-rallin kakkosluokassa – Lindholmilla tapahtumarikas päivä

Sami Pajari ja Eemil Lindholm kamppailevat huippusijoituksista Viron MM-rallin WRC2-luokan kilpailussa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen Andreas Mikkelsen pitää hallussaan kakkosluokan kärkipaikkaa ensimmäisen kunnon ajopäivän päätteeksi. Skoda-kuljettaja Pajari on luokassa kakkosena 17,6 sekunnin päässä Mikkelsenistä, ja Lindholm pitää hallussaan kolmospaikkaa (+59,4).

Skodalla pitkään kilpaillut Lindholm ajaa vasta ensimmäistä kertaa uuden tiiminsä Hyundai i20 N Rally2 -autolla. Perjantai tarjosi rutkasti ohjelmaa Lindholmille.

– Aamupäivä oli meille auton säätöjen kanssa haastava. Testi on aina testiä ja kilpailu erikseen. Valitsin autoomme vähän liian pehmeän jousituksen, joten jäykistin iskunvaimentimia erikoiskokeiden välissä, ja automme ajettavuus ja itseluottamukseni paranivat aamupäivän mittaan merkittävästi.

– Lopulta päivähuollossa tiimillämme oli automme jousitukseen hyvät lääkkeet. Toisella ajokerralla iltapäivällä ajettavuus oli hyvä, ja luottoa ajamiseeni löytyi, Lindholm kertasi tiedotteessaan.

Iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella ohjaustehostimeen iskenyt vika hidasti Lindholmin menoa, mutta suomalainen sai korjattua ongelman siirtymällä. Päivän viimeistä edellisellä pätkällä Lindholm paukutti ensimmäisen pohja-aikansa Hyundailla WRC2-luokassa.

– Matkaa on vielä jäljellä. Kaikkien omien virheiden jälkeen olen tyytyväinen tulokseeni. Olemme tavoitteessamme, ja huomenna on toinen rankka päivä edessä, Lindholm muistutti.

Viron MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta.

Katso alta kooste WRC2-luokan kilpailun perjantain tapahtumista. Luokan tilanne on videon alapuolella.

Viron MM-rallin WRC2-luokan tilanne EK8/21 jälkeen:

1. A. Mikkelsen  Skoda 1.16.29,6
2. Sami Pajari  Skoda   +17,6
3. Emil Lindholm Hyundai  +59,4
4. Georg Linnamäe Hyundai +1.09,6
5. Robert Virves Ford  +1.15,5
6. Marco Bulacia Skoda  +1.30,8
7. Egon Kaur   Skoda  +1.36,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat