Suomalaiskuskin Chilen MM-ralli päättyi ikävästi – ”Ihan liikaa vauhtia”

Hyundai Motorsport N -tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen joutuivat keskeyttämään Chilen MM-rallin viimeisen kilpailupäivän toisella erikoiskokeella ohjausvarren katkeamiseen.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Vincent Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chilen MM-rallin viimeinen kilpailupäivä käynnistyi Lindholmin ja Hämäläisen osalta avauserikoiskokeen toiseksi nopeimmalla ajalla. Päivän ohjelmassa oli kaikkiaan neljä erikoiskoetta, joista aamun toinen EK jäi suomalaiskaksikolta rallin viimeiseksi.

Lindholm kuuli nuotin väärin ja pyörähti vasemmalle kääntyneessä mutkassa. Kaksikko pääsi jatkamaan matkaa vielä pätkän maaliin, jossa pyyhe oli heitettävä kehään: auton oikea etupyörä oli taittunut alle, joten jatkoon ei ollut enää asiaa.

– Kuulin nuotin väärin ja meillä oli vasemmalle kääntyneeseen mutkaan ihan liikaa vauhtia. Auto pyörähti sellaisen puolispinnin, kaatui kyljelleen ja putosi takaisin pyörilleen. Pääsimme jatkamaan matkaa, mutta automme ohjausvarsi meni tilanteessa poikki, ja vaikka pääsimme EK:n maaliin niin rallin jatkamiseen ei ollut enää mahdollisuuksia, Lindholm selvitti.

– Olen tiimini puolesta todella pahoillani. He matkasivat tänne pitkän matkan ja tekivät koko viikonlopun ajan upeaa työtä. Meillä on ollut muutamassa viimeisessä rallissa haasteita, mutta emme aio anna periksi, Lindholm jatkoi.

Ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikassa kilpaillut Lindholm ajoi Chilen MM-rallissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen WRC2-luokan viidentenä. Kilpailun ensimmäisellä EK:lla suomalaiskaksikon autosta vääntyi takaa ohjausvarsi ja pyörä kääntyi vinoon. Ongelma hidasti kaksikon matkaa koko aamupäivän lenkin ja toi mukanaan myös rengasrikon. Luokan kärki rallissa karkasi nopeasti minuutin päähän.

Rallin toinen kilpailupäivä oli pisin ja haastavin. Reitin luonne osoittautui nopeasti aiemmasta poikkeavaksi, myös tien pinnan osalta. Lindholm kärsi pölystä ja lämpötilan nousun myötä myös odotettua suuremmasta rengaskulumasta. Lauantain erikoiskokeet olivat vaikeita. Päivän päätteeksi kaksikko putosi WRC2-luokassa seitsemänneksi.

Lue myös nämä