Suomalaiskuski viimein palkintokorokkeelle EM-rallissa? Ratkaiseva hetki jo ennen avauspätkää

Mikko Heikkilä lähtee jahtaamaan huippusijoitusta viikonloppuna ajettavasta Latvian EM-rallista.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Zoom Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latviassa järjestettävä Liepaja-ralli on Heikkilällä entuudestaan tuttu, sillä nurmijärveläinen on osallistunut kilpailuun kahdesti aiemmin. Viime vuonna Heikkilä ajoi nopeassa sorakisassa kolmanneksi.

Heikkilä on osoittanut tämän kauden aiemmissa soraralleissa, että häneltä löytyy vauhtia Skodan puikoissa. Palkintosijat ovat kuitenkin jääneet vielä saavuttamatta The Racing Factory -tallin suomalaiskuskilta.

Heikkilä kuuluu kisan suosikkeihin, vaikkakin suurin voittajakandidaatti on kotimaisemissaan kilpaileva latvialaiskuljettaja Martins Sesks.

– Olen nyt kolmatta kertaa Latviassa ja fiilis on oikein hyvä. Täältä on mukavat muistot ja pätkät ovat mieleisiä ja tiet nopeita. Lähtöpaikalla on iso merkitys täällä ja siksi aika-ajon pitää onnistua hyvin, Heikkilä tiedostaa.

Sorakisan avauspäivän lähtöpaikat ratkaistaan aika-ajoerikoiskokeella. Nopeimmat kuljettajat pääsevät ensimmäisenä valitsemaan starttipaikkansa lauantain erikoiskokeille.

Liepajassa on ollut kuivaa tällä viikolla, joten aura-auton rooli on syytä välttää.

– Urat eivät ole täällä olleet aikaisempina vuosina niin rajut kuin mitä Puolassa oli, ja teiden pitäisi pysyä paljon parempina. Sorauraa muodostuu kyllä, mutta varsinaista spooria ei synny. Irtosorasta puhdistuneessa urassa pitäisi yrittää pysytellä teiden puhdistuttua, Heikkilä sanoo.

Edellisessä osakilpailussa Puolassa Heikkilä kipuili avauspäivänä autonsa säätöjen kanssa, mutta rallin edetessä säädötkin alkoivat löytyä. Latviaan Heikkilä lähtee pitkälti Puolan viimeisen kilpailupäivän säätöihin nojaten.

– Meillä ei sinänsä ole paljoa testattavaa, vaan Puolassa löydetyt ja siellä hyvin toimineet säädöt toimivat varmasti täälläkin hyvin. Pikkuisen kun hiotaan, niin auton pitäisi sopia hyvin käteen, EM-pisteissä kahdeksantena oleva Heikkilä suunnittelee.

Latvian EM-rallin aika-ajoerikoiskoe ajetaan perjantaina. Kilpailu käynnistyy kunnolla lauantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Sunnuntaina ajetaan vielä neljä pikataivalta.

Katso alta kooste Puolan EM-rallista.

Lue myös nämä