Quantcast

Suomalaiskuski pistejohtajana Ruotsin Nitro-rallicrossiin – ”Tuo lisää itseluottamusta”

Kuopiolaisen Tommi Hallmanin kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun rallicrossin Nitro RX -sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan Strängnäsin radalla Ruotsissa.
Tommi Hallman
Tommi Hallman. Kuva: Matt Bristow
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhdysvalloista Eurooppaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna saapuneen rallicrossin Nitro RX -sarjan ensimmäiset kaksi osakilpailua ajettiin Lydden Hillin legendaarisella radalla Englannissa kesäkuussa.

Viime vuonna Supercar Lites -luokan Pohjoismaiden mestaruuden RallyX-sarjassa voittanut nappasi Englannista toisen ja kolmannen sijan, joiden myötä kuopiolainen johtaa NEXT-luokkaa kahden osakilpailun jälkeen.

– Hyvä fiilis, kun päästään taas ajamaan kilpaa. Pistetilanne on tiukka, mutta tietysti minun kannalta hyvä, kun on kärkipaikalla. Kyllähän se tuo lisää itseluottamusta. Englannissa oma ajo oli kyllä parhaalla tasolla. mitä on ollut uralla koskaan aiemmin, Hallman summaa tiedotteessa.

NEXT-luokassa kilpaillaan samoilla autoilla, kun RallyX-sarjan Supercar Lites -luokassa.

– Vaikka Englannissa sattui ja tapahtui paljon ja oli runsaasti ongelmia, niin vauhti oli koko ajan todella hyvällä tasolla. Molempina päivinä finaaleissa pystyi tekemään ohituksia, vaikka se kahdeksan auton nippu olikin koko ajan tosi tiiviissä nipussa. Aika-ajoissakin oltiin yhtä kuljettajaa lukuunottamatta sekunnin sisällä. Tasaista on ja helpolla ei pääse kenestäkään ohi, Hallman kuvailee.

Hallman ei ole aiemmin urallaan Strängnäsin radalla kilpaillut, mutta keväällä 2019 hän ajoi kyseisellä radalla testiä RX Academy -sarjan autolla. Rataan on tehty sen jälkeen muutamia muutoksia ja niihin Hallman pääsi tutustumaan viime viikonloppuna nettilähetysten kautta, kun Strängnäsissä ajettiin RallyX-sarjan kauden finaaliosakilpailu.

– Hyvä, että on jotain tuntumaa siitä radasta, vaikka tietysti täysin erilaisella autolla silloin RX Academy -testit ajoinkin, Hallman korostaa.

Kun Kymiringin Nitro-viikonloppu Suomessa elokuulta jouduttiin perumaan, niin näillä näkymin Ruotsin viikonloppu olisi samalla myös Euroopan finaali kuluvan kauden osalta, mikäli kalenteriin ei enää lisäyksiä tehdä. Samalla se tarkoittaisi sitä, että Hallmanilla on mahdollisuus kirjauttaa jo nyt Euroopan sarjan mestaruus, joka totta kai toisi paikan varmuudella myös ensi vuonna Yhdysvalloissa ajettavaan koko Nitro RX -sarjan kauden finaaliin.

– Kun ei tiedä, mikä sarjan kohtalo tulee olemaan ja mitä tapahtuu Ruotsin jälkeen, niin käytännössä tavoite tulevaan viikonloppuun on, että pitäisi olla pistejohdossa myös Ruotsin osakilpailujen jälkeen. Pakko ei ole voittaa molempia osakilpailuja, Hallman painottaa.

Suomen Nitro-kilpailuviikonlopun peruuntuminen ei tullut Hallmanille Kymiringin tilanne huomioiden yllätyksenä, mutta ilman muuta se oli iso pettymys.

– Kotikilpailu olisi ollut kauden tärkein kilpailu. Yhteistyökumppaneista moni on lähtenyt senkin takia mukaan, että saadaan Suomessakin näkyvyyttä. Myös heille se olisi ollut tärkeä kilpailu. Olisihan se ollut hienoa taas päästä ajamaan kansainvälistä sarjaa suomalaisen yleisön edessä, mutta nyt sitä ei siis tule tapahtumaan, Hallman harmittelee.

NEXT-luokan pistetilanne Englannin kisojen jälkeen:

1. Tommi Hallman          113
2. Casper Jansson (SWE)      109
3. Simon Olofsson (SWE)       99
4. Mikaela Åhlin-Kottulinsky (SWE) 97
5. Ole Henry Steinsholt (NOR)    95
6. Lane Vacala (USA)        93
7. George Megennis (USA)      85
8. Kyle Schwartz (USA)       83

Lue myös nämä

 • Uusimmat