Quantcast

Suomalaiskuski hämmästelee WRC-tiimin touhua – paljasti samalla, että tallin uuden ralliauton debyytti viivästyy

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: 2BRally
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen on antanut kovat näytöt Hyundain pienemmän luokan kilpurilla rallin MM-sarjassa, mutta hänelle ei ole vielä avautunut näyttöpaikkaa kuninkuusluokan autolla.

Kiuruvedeltä kotoisin oleva Huttunen kilpaili viime viikonloppuna Sardinian MM-rallin WRC2-luokassa, jossa suomalaisen tasaisen tappava meno toi luokkavoiton. Lisäksi hän kuittasi yleiskilpailustakin komean viidennen tilan.

Huttunen ja Hyundai i20 R5 -auto ovat olleet voittava yhdistelmä, vaikka Hyundain menopeli ei tiettävästi ole kilpailukykyisin luokassaan. Viime kaudella Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat voitosta toiseen ja ottivat mestaruudet MM-sarjan WRC3-luokassa ja Puolan rallisarjassa.

Näytöt puhuvat suomalaisen puolesta, mutta MM-tasolla Huttusella ei ole ollut vielä asiaa Hyundain WRC-autoon. Tällä kaudella Huttunen ajaa Hyundain WRC2-tiimissä, mutta ensi vuoden päällä on vielä iso kysymysmerkki.

– Emme ole jutelleet mitään jatkosta. Erikoista hommaa minun mielestäni, Huttunen hämmästelee.

Huttunen osallistui kaudella 2019 Hyundain WRC-autolla kahteen SM-ralliin, joissa hän ajoi samalla testiä tiimille. Suomalaisen WRC2-tallitoverit Oliver Solberg ja parhaillaan pitkää kilpailukieltoaan kärsivä Ole Christian Veiby ovat jo päässeet WRC-autolla MM-ralliin, mutta suomalainen odottaa yhä vuoroaan.

Spekulaatioissa Huttusta on jo istutettu Hyundai i20 WRC -auton rattiin lokakuun alussa ajettavaan Suomen MM-ralliin.

– Olisikin niin. Ei taida kuitenkaan olla, Huttunen toteaa.

Jari Huttunen, miten itse koet tilanteesi Hyundailla?

– Tuo on vähän vaikea kysymys. Mitähän tuohon osaisi vastata? Viime vuonna saimme hyviä tuloksia. Tuolla Hyundailla ei ole vissiin juuri kukaan muu pärjännyt. Vähän mua harmittaa, että norjalainen kaveri meni tavallaan ohi, ihan tuosta vain, Huttunen viittaa Solbergiin, joka omistaa sekä Ruotsin että Norjan passit.

Onko oikein sanottu, että raha ratkaisee tässä tilanteessa?

– Mä olen väärä mies sanomaan tuohon mitään. Mutta mulla ei ainakaan sitä rahaa ole, Huttunen letkauttaa.

Huttunen kilpailee seuraavaksi reilun kuukauden kuluttua Viron MM-rallissa. Hyundain oli tarkoitus saada uusi Hyundai i20 N Rally2 -autonsa luokiteltua Viron sorarallia varten, mutta näillä näkymin Huttunen ei pääse uuteen kilpuriin Suomenlahden eteläpuolella.

– Vielä tullessa Sardinian ralliin luulin, että saan auton Viroon. Mutta ilmeisesti se ei tule sinne. Tietääkseni sitä ei saa kukaan muukaan Hyundain kuljettajista, Huttunen paljastaa.

Huttunen arvelee, että uuden auton debyytti nähtäneen elokuisessa Belgian MM-osakilpailussa, Ypres-rallissa.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat