McLaren yllättää – mukaan uuteen sähköiseen sarjaan ensi kaudella

Zak Brown ja Alejandro Agag
McLarenin Zak Brown ja Alejandro Agag.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Formuloiden maailmasta paremmin tunnettu McLaren aukaisee uuden sivun moottoriurheilupuolellaan, kun yhtiö liittyy kaudella 2022 mukaan Extreme E -sarjaan.

Extreme E on tällä kaudella startannut uusi täysin sähköinen rallisarja, jossa ajetaan ODYSSEY 21  SUV -autoilla eri puolilla maailmaa kilpaa. Sarjassa ajetaan Dakar-tyyppisissä olosuhteissa ensin alkuerälähdöt, joista parhaat tiimit selviävät finaaleihin.

– Siitä asti kun Extreme E perustettiin, olemme tarkkailleet sarjaa ja sen kehitystä tiiviisti. Meidän huomion kiinnitti sarjan innovatiivinen formaatti. Sen avulla voimme itse vauhdittaa meidän tavoitteitamme muun muassa hiilijalanjäljen vähentämisen ja jätteiden kierrätyksen osalta, McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown sanoo.

– Samalla voimme saavuttaa uuden yleisön ja nimen omaan uuden sukupolven. McLren on aina ollut edelläkävijä, eikä ole pelännyt lähteä uusiin seikkailuihin. Tämä uusi sarja on jälleen osoitus siitä.

Extreme E -sarjan perustaja ja toimitusjohtaja Alejandro Agag on luonnollisesti klassikkoyhtiön mukaan tulosta innoissaan.

– McLarenin mukaan tuleminen on valtavan suuri osoitus siitä, miten suuri vaikutus moottoriurheiluun meidän sarjallamme on ollut. Olemme äärettömän innoissamme asiasta ja toivotamme Zakin sekä koko McLarenin porukan tervetulleiksi sarjaan. Kaudesta kaksi on tulossa jo nyt mielenkiintoinen.

Extreme E haluaa kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen. Muun muassa kisapaikat on valittu sillä perusteella, missä ilmastonmuutos on jo nyt tehnyt isoja muutoksia ekosysteemiin. Sarja panostaa myös tasa-arvoon, sillä jokaisessa tiimissä ajaa aina sekä mies- että naiskuski.

Ensimmäisellä Extreme E -kaudella kilpaa on jo ajettu Saudi-Arabiassa ja Senegalissa. Seuraava koitos on määrä ajaa Grönlannissa elokuun lopussa. Kaksi viimeistä kisaa oli tarkoitus ajaa Brasiliassa ja Argentiinassa, mutta sarja tiedotti perjantaina, että niille etsitään korvaajaa paikkaa koronapandemian takia.

Yhtiö lupailee päätöksiä kahden viimeisen osakilpailun järjestämisestä piakkoin. Yksi vaihtoehto on ajaa Skotlannin länsipuolella sijaitsevilla Hebridien saarilla, jotka ovat paremmin tunnettuja viskeistään kuin kilpa-ajosta. Ilmastonmuutoskonferenssi COP26 järjestetään marraskuussa Glasgow´ssa, joten Extreme E sopisi siinä mielessä loppusyksyyn ja Skotlantiin hyvin.

– Olemme tarkkailleet tarkasti Extreme E -kisapaikkojen tilannetta. Siksi teimme tämän ennakoivan päätöksen, että emme kisaa Etelä-Amerikassa tänä vuonna. Tarkoituksena on silti ajaa viiden kisan mittainen sarja turvallisissa paikoissa. Päätöstä ei tehty kevein perustein, mutta nykyiset matkustusrajoitukset eivät mahdollista ajamista noilla alueilla, Agag summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat