Suomalaiskuski ei aja MM-pisteistä Sardiniassa – kertoo nyt, miksi päätyi ratkaisuun

Rallin MM-sarjan WRC2-luokan hallitsevat mestarit Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen pääsevät rennoin mielin Sardinian MM-ralliin.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lindholm ja Reeta Hämäläinen eivät aja tulevana viikonloppuna kauden kuudennessa MM-osakilpailussa Sardiniassa MM-pisteistä, vaan he hankkivat rallista tulevaisuutta varten kokemusta. Lindholm ja Hämäläinen ovat kilpailleet Sardiniassa kerran aiemmin kaudella 2021.

– Koimme, että Sardinia on kisa, johon halusimme lähteä ja hakea ensisijaisesti oppia sekä kokemusta. Kysymyksessä on meille käytännössä uusi kisa, kun siltä edelliseltä kerralta meiltä jäi kaksikolmasosaa rallia ajamatta, Lindholm perustelee.

– Ajamme pisteistä myöhemmin loppukesästä ja syksystä meille ennalta tutummissa MM-ralleissa, jotka myös sopivat siten meille paremmin.

WRC2-luokan mestaruudesta ajavien autokuntien pitää nimetä seitsemän MM-rallia, joissa he kilpailevat MM-pisteistä. Näistä lopullisiin MM-pisteisiin lasketaan kuuden parhaan osakilpailun tulos.

Kolmessa osakilpailussa tänä vuonna MM-pisteistä ajanut Lindholm taustajoukkoineen päätyi siihen, että neljä pisteisiin oikeutettavaa ja jäljellä olevaa MM-rallia Lindholm ajaa ajaa myöhemmin kauden aikana.

GRX-tiimin kaksikko kilpailee siis Sardiniassa nyt toista kertaa. Kaudella 2021 heidän ensimmäinen Sardinian MM-ralli päättyi avauspäivän seitsemännelle erikoiskokeelle jäähdyttäjärikon takia moottorin ylikuumenemiseen ja keskeytykseen. Moottori vaurioitui tilanteessa niin, ettei suomalaiskaksikko tuolloin päässyt enää jatkamaan rallia.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi! Jaksossa äänessä on muun muassa Teemu Suninen, joka on lähellä huippupestiä rallin MM-sarjassa. Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Sardinian MM-rallin reitti on vaativa, paikoin pehmeäpohjaista hiekkapintaista tiestöä. Myös kuumuus ja kahteen kertaan ajettava peräti 49,90 kilometrin mittainen Monte Lernon erikoiskoe tuo ralliin omat haasteensa.

– Edessä on pisin EK, jolle olen koskaan startannut. Siellä tulee pitää huolta renkaista, että ei ihan heti kuluta niitä loppuun. Vauhtia tulee samalla pitää yllä, mutta samalla pitäisi myös pysyä ongelmien ulkopuolella. Haastavaa on ihan varmasti, Lindholm toteaa.

– Meillä ei ole muita isompia tavoitteita, kuin tehdä oma maksimisuorituksemme ja päästä maaliin. On hienoa, että olemme kisassa mukana. Yhteistyökumppaneille iso kiitos tästä mahdollisuudesta. Se on tärkeä asia meille, että pystymme kartuttamaan jossain rallissa MM-pisteiden sijasta myös kokemustamme, Lindholm jatkaa.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat