Suomalainen kuskitoivo katosi rallipätkiltä viisi vuotta sitten – nyt hän teki paluun ja ajoi kakkoseksi

Juuso Nordgren osallistui pitkästä aikaa rallikilpailuun viime viikonloppuna.
Juuso Nordgren ja Tapio Suominen
Juuso Nordgren ja Tapio Suominen vuonna 2017. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nordgren, nyt 26, kuului vielä kaudella 2018 Skoda Motorsportin tehdastiimin miehistöön, jossa hän ajoi Kalle Rovanperän tallikaverina. Nordgren kilpaili muun muassa MM- ja EM-sarjan osakilpailuissa kartanlukija Tapio Suomisen kanssa.

Kauden 2018 päätteeksi karkkilalainen Nordgren ei saanut jatkosopimusta Skodalta. Ja samalla suomalaistoivo katosi rallipätkiltä.

Nyt reilun viiden vuoden tauon jälkeen Nordgren palasi erikoiskokeille ajamaan kelloa vastaan. Nordgren ja Suominen ajoivat viikonloppuna Kaloppi-rallissa Skoda Fabia Rally2 -autolla.

Nordgren näytti, etteivät hänen ranteensa ole täysin ruosteessa. Kaloppi-rallin yleiskilpailusta irtosi lopulta kakkossija.

Nordgren kertoi kilpailun lähdössä, että pientä jännitystä oli ilmassa.

– Ainakin testien perusteella tämä on edelleen kivaa. Ei se oli mihinkään muuttunut, tavallisen työelämän puolelle siirtynyt Nordgren jutteli.

Kaloppi-rallin voiton kuittasi rallin SM-sarjan konkari Juha Salo, joka löi Nordgrenin 18 sekunnilla. Kotimaisemissaan kilpaillut Salo oli nopein rallin jokaisella viidellä erikoiskokeella.

Kaloppi-ralli toimi Salolle hyvänä testinä ennen ensi viikonloppuna ajettavaa Kokkolan SM-rallia. Salo päättää aktiiviuransa Kokkolan osakilpailuun.

Lue myös: Rallin SM-sarjan todellinen legenda lopettaa uransa

Lue myös nämä

  • Uusimmat