Suninen povaa kovaa haastetta Katalonian rallista – ”Kaikki ajavat sen mitä pääsevät”

Teemu Suninen. Kuva: Miika Wuorela

Teemu Suniselle sekapinnalla ajettava Katalonian MM-ralli on uusi tuttavuus. Se ei kuitenkaan Ford-kuljettajaa häiritse, sillä heti testierikoiskokeen kolmanneksi nopein aika torstaiaamuna oli osoitus Sunisen nopeasta sopeutumiskyvystä.

Lyhyellä, kahden kilometrin testierikoiskokeella Suninen kellotti ajan 1.35,7. Se riitti kolmanneksi nopeimpaan noteeraukseen, eikä sen suurempaan revittelyyn vielä ollutkaan tarvetta.

– Shakedown oli aika erilainen kuin ralli tulee olemaan. Siellä oli isoja uria, joista Neuville kaatoi autonsa. Me vain kokeilimme, miten auto toimii.

Torstai-iltana rallissa ajetaan vain lyhyt yleisöpyrähdys Barcelonan keskustassa. Perjantaina on sitten tosi kyseessä, kun kilpailijat suuntaavat soraerikoiskokeille.

Sunisen tavoite ei ole enempää eikä vähempää kuin kiilan lyöminen MM-taistelussa mukana olevien, ja oletettavasti kilpailun kovinta vauhtia pitävien, kuljettajien rintamaan.

– Kaikki ajavat sen mitä pääsevät. Kolme kuljettajaa taistelee maailmanmestaruudesta, ja siihen vauhtiin on vaikea ehtiä. Tahti on hyvin kova heti perjantaista lähtien.

Ajatuksissaan Suninen matkasi jo kahteen asfaltilla ajettavaan kisapäivään, joita maustamaan saattaa saapua syksyinen sade. Ensin on kuitenkin saatava kisa hyvin liikkeelle perjantaina, joka on myös rallin pisin päivä.

– Perjantain pitkällä sorapätkällä on paljon ahtaita ja pahoja paikkoja. Jos siellä ottaa riskiä, siitä saattaa hyötyä, mutta herkästi voi tapahtua myös virhe. Asfaltit vastaavasti vaikuttavat tosi hienoilta, mutta ennusteen mukaan lauantaina tulee sade hankaloittamaan ajoa. Minulla ei vielä ole tällä autolla lainkaan kokemusta sateella. Jää nähtäväksi, miten ajo lähtee luistamaan, tuumaili Suninen.

Jaa uutinen