Sivusto: Nämä neljä MM-rallia täydentävät kauden 2022 kalenterin

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala vauhdissa Suomen MM-rallissa kesällä 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi heinäkuun alussa yhdeksän MM-rallin listan, jotka ovat varmuudella mukana kauden 2022 kalenterissa. 

Kausi alkaa legendaarisella Monte Carlon rallilla, jonka jälkeen MM-pisteistä ajetaan Ruotsissa. Listalta löytyi myös Portugalin, Italian, Kenian, Japanin, Espanjan, Viron ja Kreikan MM-osakilpailut.

Ensi sesongilla kaasutellaan 13 MM-rallia, joten neljä paikkaa on yhä auki. Suomen MM-rallia ei ensimmäiseltä listalta löytynyt, mutta Rallit.fin tietojen mukaan kyse on vain sopimuksen viimeistelystä.

Dirtfish-sivusto tietää kertoa, että Suomen lisäksi ensi vuoden jäljellä olevat paikat MM-kalenterissa täyttää Pohjois-Irlanti, Uusi-Seelanti ja Kroatia.  Huomattavaa on, että perinteikäs Ison-Britannian ralli on siirtymässä Walesista Irlanninmeren toiselle puolelle.

– WRC-promoottori on auttanut Bobby Willisia (Pohjois-Irlannin rallin nokkamies) neuvottelemaan aktiivisesti hallituksen kanssa. Olemme olleet kokouksissa, jossa olemme tukeneet hanketta, koska meidän mielestä on ehdottomasti iso arvo MM-sarjalle, jos ajamme Pohjois-Irlannissa ensi kaudella, WRC-promoottorin tapahtumapäällikkö Simon Larkin sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Toivottavasti myös hallitus näkee tapahtuman edut ja tekee nopean päätöksen, Larkin jatkaa.

Ison-Britannian MM-ralli  on ajettu vuodesta 2000 lähtien Walesissa, mutta jatkossa MM-rallin talousvaikutuksia ja ilmapiiriä halutaan jakaa myös muille alueille.

Vaikka Suomen MM-rallin jatko sarjassa on käytännössä varmaa, haluaa Larkin korostaa, että kisa viimeisistä paikasta on tiukkaa.

– Kuten voitte kuvitella, lista on pitkä (jäljellä olevista neljästä rallista). Mitään ei ole vielä päätetty. Australia on varmuudella ulkona vuonna 2022, mutta haluamme tehdä heidän kanssaan sopimuksen sitten seuraavasta vuodesta, Larkin toteaa.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä