Quantcast

Selittelyt eivät enää auta, Fordin WRC-kuskilta vaaditaan jo tuloksia – ”Olen aina viihtynyt nopeilla teillä”

M-Sport Fordin irlantilaiskuski Craig Breenilla on edessään iso näytönpaikka torstai-iltana käynnistyvässä Suomen MM-rallissa.
Craig Breen ja Gus Greensmith
Craig Breen ja Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nopeilla sorateillä perinteisesti hyvin viihtyneen Breenin piti olla voittokamppailussa mukana jo pari viikkoa sitten ajetussa Viron osakilpailussa, mutta mies vetäisi auton keskeytyskuntoon jo perjantaina.

Viron rallin tavoin Breen on yltänyt myös Suomen sorateillä kahdesti urallaan palkintopallille. Viime lokakuussa Breen ajoi Hyundailla Jyväskylässä kolmanneksi ja saman tilan mies saavutti myös vuonna 2016 Citroenin WRC-auton ratissa.

– Suomen ralli on ollut minulle suosiollinen takavuosina. Viime vuonna nautin rallista ja ehdin jopa johtaa kisaa hetken aikaa. Olen aina viihtynyt nopeilla teillä, ja tämän rallin olen ajanut varmasti useimmin MM-sarjassa, Breen summaa tiedotteessa.

– Virostakin jäi jotain positiivista matkaan. Vauhtimme oli kohdillaan, joten odotankin innolla, että pääsen Suomessa yrittämään uudestaan. Katsotaan, mihin asti voimme yltää.

Myös Breenin brittiläinen tallitoveri Gus Greensmith kaipaa onnistumista hankalan jakson jälkeen. Greensmith aloitti kauden mukavasti kolmella perättäisellä viitostilalla, mutta sen jälkeen tilille on napsahtanut viidestä seuraavasta kisasta neljä keskeytystä.

– Suomen MM-ralli tuntuu ihan kotikisalta, koska niin moni ihminen tässä lajissa, jonka kanssa olen työskennellyt, on ollut suomalainen. Minulla on myös itselläni hyvät suhteet Jyväskylään. Se on yksi kauneimmista paikoista, joissa käymme tässä sarjassa vuoden aikana, suomalaisen tyttöystävän omaava Greensmith sanoo.

– Ja onhan ne Suomen rallin pätkät maailman parhaita. Toivottavasti pystymme kehittymään jälleen lisää, kuten teimme myös Virossa.

Katso alapuolelta, mitä Suomen MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat