Sebastien Ogier sai nuhtelut toiminnastaan

Sardinian MM-rallin tuomaristo on antanut Sebastien Ogierille nuhtelut ja ehdollisen sakon.
Sebastien Ogier ja Vincent Landais
Sebastien Ogier (oik.) ja kartanlukija Vincent Landais. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier sortui sääntörikkomukseen jo perjantaina välitankkauksen yhteydessä. Tuomaristo antoi tapauksesta päätöksensä lauantaina.

Päätöksen mukaan Ogier oli peruuttanut Toyotallaan takaisin tankkauspisteelle ensimmäisen tankkauksen jälkeen. Toisen tankkauksen aikana Ogier istahti autoonsa kesken operaation.

Tämä oli sääntörikkomus. Tankkauksen aikana kuljettajaparin pitää olla auton ulkopuolella turvallisuussyistä.

Ogier sai tuomaristolta nuhtelut sekä 1 000 euron ehdollisen sakon. Ranskalaisen pitää kaivaa kuvettaan, mikäli hän syyllistyy vastaavaan sääntörikkomukseen kauden 2023 aikana.

– Kuljettaja selvitti, että heti välitankkauksen jälkeen he olivat tajunneet, että he tarvitsevat lisää polttoainetta, minkä vuoksi hän oli päättänyt peruuttaa takaisin välitankkausalueelle. Lisäksi Sebastien Ogier kertoi, että tankkauksen aikana molemmat kuljettajat olivat auton ulkopuolella, päätöksessä kerrotaan.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi! Jaksossa äänessä on muun muassa Teemu Suninen, joka on lähellä huippupestiä rallin MM-sarjassa Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Tankkauksen suorittanut toimitsija puolestaan kertoi, että Ogier oli mennyt auton sisälle 1-2 sekuntia ennen operaation päättymistä. Tässä vaiheessa toimitsija lopetti tankkauksen, kuten häntä oli ohjeistettu turvallisuusmääräyksien mukaisesti.

– Kuljettaja pahoitteli sitä, että hän kiirehti autoon liian aikaisin, tuomaristo totesi päätöksessään.

Ogier ajoi lauantaina Sardinian MM-rallin kärjessä, mutta hän keskeytti päivän viimeistä edellisellä erikoiskokeella ulosajoon. Kilpailua johtaa Hyundain Thierry Neuville reilun puolen minuutin erolla tallitoveriinsa Esapekka Lappiin ennen sunnuntain erikoiskokeita. Toyotan Kalle Rovanperä on kilpailussa kolmantena.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin lauantai-iltapäivän parhaat palat. Videolla näkyy myös Ogierin ulosajo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat