Sebastien Ogier muistuttaa legendaarisen MM-rallin luonteesta: ”Onnella on iso merkitys”

Valikoituja MM-ralleja tällä kaudella ajava Sebastien Ogier janoaa paluuta voittokantaan.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier napsi alkukaudesta voitot sekä kotikisastaan Monte Carlosta että Meksikosta maaliskuussa. Huhut lähtivät liikkeelle jopa multimestarin liittymisestä mukaan MM-kamppailuun lisäämällä ralleja kalenteriinsa.

Kroatiassa huhtikuussa Ogier jäi kuitenkin viidenneksi rengasrikon jälkeen ja Sardiniassa kesäkuun alussa mies ajoi ulos. Näin olleen ohkainenkin oljenkorsi uran yhdeksännestä tittelistä murtui. Oli miten oli, Ogier ajaa viimeisen MM-rallinsa ennen kesälomaansa tällä viikolla Keniassa.

Ranskalaistähti on kertaalleen juhlinut legendaarisen Safari-rallin ykköstilaa, kun mies ajoi voittoon vuonna 2021.

– Olen molemmilla kerroilla nauttinut Keniasta todella paljon. Se oli pääsyy, miksi halusin taas palata tänne. Tämä on niin erilaista, mihin olemme tottuneet. Koko maa ja ihmiset ovat ihan uskomattomia, Ogier hehkuttaa.

– Ralli on todella raaka. Me kaikki tiedämme, että onnella on iso merkitys.

Koska Safari-rallissa aikaerot venähtävät helposti rengasrikkojen ja muiden ongelmien myötä isoiksi, voi jopa keskeytyksen jälkeen nousta vielä hyville sijoituksille. Vuonna 2021 Ogier nousi voittoon parin minuutin takaa-ajoasemasta.

– Se näytti, että voittoon voi nousta aika kaukaakin. Silloin melkein kaikilla oli jotain ongelmia, Ogier muistelee.

– Aina kun starttaan ralliin, haluan voittaa. Sen eteen me teemme taas ihan kaikkemme. Toivottavasti Sardiniassa saimme osamme huonosta onnesta ja nyt tuuri on meidän puolellamme.

Kenian MM-rallissa ajetaan yhteensä 19 erikoiskoetta ja noin 356 kisakilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan torstaina lähellä pääkaupunki Nairobia.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on tarjolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat