Esapekka Lappi isoissa ongelmissa jo Kenian MM-rallin testipätkällä

Ensimmäistä kertaa legendaariseen Safari-ralliin osallistuva Hyundai-kuski Esapekka Lappi koki kovia jo testierikoiskokeella.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ehtivät ajaa Loldian testipätkää vain muutaman kilometrin, kunnes auton tekniikka petti.

– Iso ääni kuuluu autosta. Jotakin on rikki, Ferm sanoi radiossa tiimille.

Suomalaiskaksikko pääsi nilkuttamaan erikoiskokelta sivuun, mutta he eivät saaneet ajettua Hyundai i N20 Rally1 -autoa etähuoltoon saakka. Lopulta auto saatiin kuljetettua huoltoon hinausautolla.

https://twitter.com/OfficialWRC/status/1671421864915206145

Testierikoiskokeen ensimmäisen vedon nopein oli Toyota-kuski Sebastien Ogier, joka kirjautti 5,4 kilometriä pitkällä shakedownilla ajan 3.36,3.

– Täällä ei ole kyse vain nopeimmista ajoista. Jotkut osuudet ovat jälleen tosi rankkoja ja hankalia, joissa on pakko ottaa rauhallisesti. Toivon, että minulla käy nyt vähän parempi tuuri. Haluan todella voittaa tämän kisan, Ogier kommentoi.

M-Sport Fordin Ott Tänak oli testierikoiskokeen toiseksi nopein 1,1 sekuntia Ogieria perässä. Kolmanneksi parhaan ajan kellottanut Toyotan Elfyn Evans jäi kärkimiehestä 1,5 sekuntia.

– Jo tämä pätkä tuntui aika rajulta, eikä se edes ole pahin mahdollinen todellakaan. Tässä rallissa ei ole niinkään kyse vain vauhdista. Auton pitää kestää maaliin asti, jos meinaa saada hyvän tuloksen, Tänak sanoi.

Toyotan Kalle Rovanperä oli shakedownin avausvedolla viidenneksi vauhdikkain. Eroa Ogierin pohjiin tuli 2,4 sekuntia.

– Ihan hyvä fiilis. Kaikki tuntuu olevan niin kunnossa kuin voi olla ennen tällaista kisaa. Safarissa on aina vaikea tietää tarkasti, mitä odottaa, Rovanperä totesi.

Kenian MM-rallin testierikoiskoe on vielä käynnissä. Rallin ensimmäinen varsinainen erikoiskoe kaasutellaan torstaina, kun ohjelmassa on vajaan viiden kilometrin mittainen yleisöpätkä lähellä pääkaupunki Nairobia.

Juttua päivitetty kello 12.17: Lapin auto saatiin lopulta huoltoon.

Kenian MM-rallin testierikoiskokeen avausvetojen TOP7:

1. Sebastien Ogier Toyota 3.36,3
2. Ott Tänak    Ford   +1,1
3. Elfyn Evans   Toyota  +1,5
4. Takamoto Katsuta Toyota  +1,8
5. Kalle Rovanperä Toyota  +2,4
6. Dani Sordo    Hyundai +5,1
7. Thierry Neuville Hyundai +5,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat