Sebastien Loeb palaa ralliauton rattiin

Sebastien Loeb ei malta pysyä erossa kilpa-auton ohjaamosta.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Mihai Stetcu/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loebin tämän kesän kalenteri meni uusiksi heinäkuussa. Ranskalaiskonkarin oli tarkoitus keskittyä tällä kaudella rallicrossin MM-sarjaan, mutta homma karahti pahemman kerran karikolle.

Loebin edustaman Special One Racing -tallin kilpa-autot ja kaikki muu kalusto paloivat nimittäin poroksi Englannin Lydden Hillin kisaviikonloppuna. Kansainvälinen autoliitto FIA tutkii edelleen, miksi toinen tallin sähkökilpureista syttyi tuleen latauksen aikana.

Tulipalo päätti Loebin työt rallicrossin puolella. Nyt Loeb on löytänyt kalenteriinsa yhden korvaavan kilpailun ralliautoilun puolelta.

Loeb on ilmoittautunut mukaan Ranskan rallicupin osakilpailuun, joka ajetaan Hautmontissa syys-lokakuun vaihteessa. Loeb starttaa kisaan Volkswagen Polo R5 -autolla.

Viimeksi Loeb ajoi rallia maalis- ja huhtikuun taitteessa, kun hän kävi voittamassa Azorien rallin nykyisen kumppaninsa Laurene Godeyn kanssa. Godey toimii Loebin kartanlukijana myös kuukauden kuluttua järjestettävässä Charlemagne-rallissa.

Loeb on osallistunut kerran aiemmin Charlemagne-ralliin uransa aikana. Siitä on kuitenkin jo tovi aikaa, sillä ranskalainen ajoi kisan vuonna 1997 Peugeot 106 -kilpurilla ja otti luokassaan voiton. Kyseessä oli Loebin debyyttikausi ralliautoilussa ja vasta uran neljäs kilpailu.

Nyt yhdeksän maailmanmestaruutta myöhemmin Loeb toimii tällä kertaa kilpailun vetonaulana.

Loeb osallistui vielä viime vuonna neljään MM-ralliin ja saalisti jopa voiton kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa Ford Puma Rally1 -autolla. Tänä vuonna hän jätti MM-rallit kokonaan väliin.

Katso alta kooste vuoden 2022 Monte Carlon MM-rallista, joka päättyi Loebin voittoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat