Quantcast

Sebastien Loeb ja Daniel Elena yhdessä taas! Samassa kisassa myös toinen rallilegenda

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb ja Daniel Elena Monte Carlon MM-rallissa vuonna 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin maailmanmestaruuden yhdeksän kertaa urallaan voittaneet Sebastien Loeb ja Daniel Elena palaavat yhteen syyskuussa ajettavassa Mont-Blanc Morzine -rallissa.

Parivaljakon yhteistyö ehti jo päättyä maaliskuussa, mutta kuten ounasteltiin, koski ero vain Dakar-rallia ja muita kestävyyskisoja. Mont-Blanc Morzine -rallissa Loebilla ja Elenalla on allaan ranskalaistähden oma Peugeot 306 Maxi.

Loeb ja Elena ajoivat yhdessä 23 vuotta voittaen rallissa yhdeksän mestaruutta ja 79 MM-osakilpailua. Viime tammikuun vaikean Dakar-rallin jälkeen Loeb ja varsinkin Prodrive-tiimi halusivat ranskalaistähden rinnalle BRX Hunteriin uuden navigoijan. Ensi vuoden Dakarissa Loebille karttaa tulkitsee belgialainen Fabian Lurquin.

Vaikka Loeb ja Elena lähtevät syyskuun alussa ajettavaan kisaan pitämään vain hauskaa, on paluu samaan autoon silti maukas. Edellisen rallinsa kaksikko ajoi Turkissa viime vuonna, kun kaksikko sijoittui Hyundain kalustolla MM-rallin kolmanneksi.

Loebin kanssa samassa tiimissä ajaa toinen ranskalaislegenda Francois Delecour, joka ajoi Peugeot 306 Maxilla jo 1990-luvulla. Delecour oli mukana Ranskan asvalttisarjan kauden avauskisassa Le Touquet -rallissa, mutta kilpailu jäi Alpine A110 Rally GT -kilpurin ratissa kesken teknisen vian vuoksi.

Katso alapuolelta viime vuoden Turkin MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat