Sami Pajarilla vielä mahdollisuus ajaa mestaruudesta – JWRC-luokan kuskit mukaan Monzan MM-ralliin

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan junioriluokkaan on lisätty mukaan joulukuun alkuun suunniteltu Monzan osakilpailu. Näin ollen JWRC-luokan kaudesta on tulossa neljän rallin mittainen. 

Alun perin JWRC-luokan kuskien piti ajaa parin viikon päästä Belgian MM-rallissa, mutta kisa peruttiin koronaviruksen vuoksi. Vuoden 2020 puolella JWRC-luokan pisteistä on ajettu Ruotsissa helmikuussa, Virossa syyskuussa sekä lokakuussa Sardiniassa.

– Me teemme kaikkemme, jotta JWRC-luokkaan saadaan varmistettua neljä rallia tällä kaudella. Täytyy kiittää kaikkia osapuolia, että saimme kovalla työllä nopeasti uuden päätöksen aikaiseksi, jotta voimme jatkaa sarjaamme Monzassa, luokan toimintaa MM-sarjassa johtava Maciej Woda toteaa.

– On tärkeää, että kausi vielä jatkuu, koska kolmen kärkikuskin suhteen taistelu voitosta on tiukkaa. Monzan rallista tulee varmasti erityinen tapahtuma, joka voi luoda hienoja muistoja monelle osallistujalle. Vaikka kisaan on vain kuukausi aikaa, niin teemme kaikkemme, jotta siellä nähdään todella kova taistelu mestaruudesta.

JWRC-luokan piikkipaikalla kolmen rallin jälkeen ajaa latvialainen Martins Sesks. Ruotsin Tom Kristensson on kymmenen pisteen päässä. AKK:n Tulevaisuuden tähti -palkinnon viime vuonna voittanut Sami Pajari on pisteissä kolmantena 14 pistettä Sesksin perässä.

 

 

JWRC-luokassa pätkäpohjista saa yhden sarjapisteen. Pajari on haalinut näitä pisteitä 14 kappaletta, neljä enemmän kuin toiseksi eniten pohja-aikoja kellottanut Sesks. Kolmanneksi eniten pätkän ykkösaikoja on kirjauttanut Kristensson.

 

 

Monzan MM-ralli on tarkoitus ajaa 4. – 6. joulukuuta, ellei koronavirus sotke suunnitelmia. Ohjelmassa on noin 240 EK-kilometriä asvaltilla.

Lue myös nämä