Ruotsin MM-ralli siirtyy uudelle alueelle?

Olosuhteet eivät olleet kovinkaan talviset helmikuussa ajetussa Ruotsin MM-rallissa. Kuva: @World/Red Bull Content Pool

Ruotsin MM-ralli ajettiin lähes lumettomissa olosuhteissa helmikuussa. Jämtlannin moottorikerho on tarjoutunut isännöimään kilpailua maakunnassaan, missä lumesta ei pitäisi olla puutetta talvisin.

Ruotsin MM-ralli typistyi vain yhdeksän erikoiskokeen mittaiseksi kilpailuksi reilu kuukausi sitten, sillä erikoiskokeilta ei löytynyt juurikaan lunta tai jäätä. Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt oli seuraamassa kilpailua Torsbyn ympäristössä ja ranskalaispomo kertoi rallin jälkeen, että tapahtumalle pitää taata talviset olosuhteet.

Värmlannin maakunnassa lumitilannetta on jännitetty useampana vuonna ennen Ruotsin rallia. Tänä vuonna tilanne oli todella kehno leudon talven vuoksi, mutta hieman pohjoisempaa Jämtlannista lunta olisi löytynyt.

Katso alta kooste helmikuussa järjestetyn Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Jämtlannin moottorikerho kertoo toimittaneensa anomuksen Ruotsin MM-rallin järjestämisestä maan moottoriurheiluliitolle. Rallin uudeksi keskuspaikaksi ehdotetaan Östersundin kaupunkia.

– Jämtlannissa on aina talvisin lumiset ja jäiset tieolosuhteet, Jämtlannin moottorikerhon puheenjohtaja Thomas Fuchs painottaa tiedotteessa.

Fuchsin mukaan 60 kilometrin säteellä Östersundista löytyy rallia varten 950 kilometrin verran teitä ja ainakin kolme eri reittivaihtoehtoa.

Lähde: TT/Aftonbladet

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja