Suomalainen WRC-tähti karanteenissa – ”Jopa vähän luksusta”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitallissa ajava Esapekka Lappi viettää kahden viikon kotikaranteenia palattuaan hiljattain Meksikon MM-rallista.

Koronaviruksen takia toimeenpannut turvatoimet pitävät rallitähden kotona, mutta asialla on myös hopeareunus, sillä normaalisti pieksämäkeläinen on tähän aikaan vuodesta äärimmäisen kiireinen. Nyt aikaa saa viettää perheen kanssa. Lapilla on kaksi alle kouluikäistä lasta.

– Itse asiassa ihan hyvin on mennyt ainakin toistaiseksi tämä karanteeni. Ei ole oireita ollut meillä päin. Olemme saaneet olla ihan kotosalla. Ei tässä oikein muuta negatiivista ole kuin että ei saa oikein nähdä ketään, Lappi sanoo Rallit.fille.

– Muuten tämä tuntuu jopa ihan mukavalta, jopa vähän luksusta tavallaan, kun saa olla kotona. Tuntuu, että nuo sisarukset lähenevät toisiaan. He ovat löytäneet enemmän yhteisiä leikkejä ja touhuja. Tulee sellaista läheisyyttä enemmän ja tuntuu itsestä myös mukavalta.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Rallin MM-sarja on muun urheilumaailman tavoin määrittelemättömän pitkällä tauolla koronaviruspandemian takia. Kun kotoa ei saa poistua, on ajotuntumaa vaikeaa pitää yllä.

– Minun kohdalla on aika mahdotonta ajaa, kun ei ole mitään vempaimia, millä voisi leikkiä. Pitää varmaan keksiä jotain, mutta hankalaa se on, kun ei saa oikein olla kuin kotona. Suositukset ovat kuitenkin pysytellä kotona myös karanteenin jälkeen, ettei riskeeraa mitään. Ei ole oikein siihen ajohommaan työkaluja, Lappi summaa.

Moni autourheilutähti turvautuu pakkoloman aikana simulaattoriin. Lapin managerilta Erik Veibyltä löytyisi tähän touhuun soiva peli, mutta simulaattori on ikävä kyllä Norjassa.

-Pitää soittaa managerille, saisiko siltä vehkeitä lainaan, kun he ovat niitä vehkeitä kovasti hommailleet. Eilenkin taisi hänen pojat ajella jotain Norjan mestaruussarjaa. Niillä on ihan kunnon simulaattori, Lappi kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat