Rallin SM-sarjan kärkikuljettajalla selkeä suunnitelma Pohjanmaa-ralliin

Emil Lindholm puolustaa Pohjanmaan SM-rallin voittoa tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodalla kilpailevat Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen avaavat reittiä myös kesäkauden toisessa SM-rallissa. Lindholm matkusti Seinäjoelle Tshekistä, missä suomalaiskuski oli tiistai-iltana uuden Skoda Fabia RS Rally2 -auton julkistustilaisuudessa.

SM-ralliin valmistavat testit Lindholm ajoi viime viikonloppuna Raaseporissa.

– Kuukauden breikki, mutta onneksi ei aivan ajamatta koko kuukautta tarvinnut viettää. Oman SM-ralliin valmistavan testini lisäksi ajoin Skodan ralliuutuudella kehitystestiä, SM-sarjaa johtava Lindholm kertoo tiedotteessaan.

– Lauantaina kävimme testaamassa ja toteamassa, että automme on hyvissä säädöissä, joissa se on toiminut aiemminkin hyvin. Auto ja ajaminen tuntuivat hyvältä, joten luottavaisena Seinäjoelle matkataan.

Pohjanmaa-ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella Jalasjärven ympäristöön suuntautuvalla erikoiskokeella, joilla Lindholm itse asiassa viime vuoden rallivoiton ratkaisi. Tänä vuonna molemmat erikoiskokeet ajetaan päinvastaiseen suuntaan kuin vuosi sitten.

– Hyviä pätkiä tiedossa joka tapauksessa. Tykkäsin teistä, ne olivat jonkun verran teknisempiä ja hitaampia kuin Seinäjoen alueen muut käytössä olleet erikoiskokeet. Viime vuoden tuloksen (voitto) jälkeen rallin alkua tässä jo odottaa. Ennakkotiedot kertovat, että kilpailussa ei ole ainoatakaan kahdesti ajettavaa erikoiskoetta, ja se on yksistään hyvä asia. Ajamme enemmän puhtaasti nuotista, emmekä ulkomuistista, ja se sopii meille hyvin, Lindholm painottaa.

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pistetilanteessa Lindholm ajaa luokan kärjessä kymmenen pisteen erolla Teemu Asunmaahan. Ensimmäisenä autona reitillä ajaminen ei ole ideaalitilanne, mutta Lindholm ei ota asiasta turhia paineita: lähtönumero 1 on saavutettu etu.

– Sarjaa ajetaan ja mestaruudesta, joten pakkovoiton tarvetta ei ole. Hyvästä sijoituksesta lähdemme ajamaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Maaliin pitää päästä. Riippuen miten kanssakilpailijoilla ralli sujuu, tulevaa kilpailua ei ole pakko voittaa, mutta mahdollisimman korkealle tähdätään, Lindholm muistuttaa.

Pohjanmaan SM-rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta perjantain ja lauantain aikana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat