Quantcast

Rallin MM-sarjan kalenteri ensi kaudeksi vahvistettiin – Jari-Matti Latvala hehkuttaa paluun tekevää kilpailua

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Uuden-Seelannin MM-rallissa vuonna 2012. Kuva: Gepa Pictures/McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kauden 2022 kisakalenteri vahvistettiin perjantaina. Rallin hybridiaikakauden ensimmäisellä kaudella mukana on yhteensä 13 osakilpailua. 

Kausi alkaa tuttuun tyyliin Monte Carlosta tammikuussa, jonka jälkeen ajetaan helmikuussa pisteistä Ruotsissa, jonka pääkallopaikka vaihtuu Torsbysta Pohjanlahden rannalle Uumajaan.

Huhtikuussa MM-pisteistä kilvoitellaan tämän vuoden tapaan Kroatiassa, jonka jälkeen rallikaravaani suuntaa Portugaliin ja Sardiniaan. Juhannuksen tienoilla ajetaan Kenian MM-ralli, joka palasi tällä kaudella MM-kalenteriin.

Virossa kaasutellaan uusilla Rally1-hybridiautoilla taas heinäkuussa. Suomen MM-ralli palaa tutulle paikalleen elokuun alkuun. Elokuulle on merkitty myös yksi MM-ralli, jolle paikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Rallit.fin tietojen mukaan Pohjois-Irlanti hamuaa tätä paikkaa, mutta myös Belgiassa ollaan halukkaita järjestämään asvalttiosakilpailu.

MM-kalenteri 2022
Rallin MM-sarjan kalenteri vuonna 2022.

Syyskuun alkupuolella on vuorossa Kreikan MM-ralli, jonka jälkeen siirrytään Uuteen-Seelantiin, joka tekee paluun MM-kalenteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– Ensi kauden kalenterissa ei sinänsä mitään yllättävää ollut. Se on hienoin asia, että Uusi-Seelanti saadaan takaisin, koska kymmenen vuotta on jo taukoa siitä rallista. Uudessa-Seelannissa on kuitenkin yhdet hienoimmat tiet MM-sarjassa Jyväskylän ohella, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hehkuttaa Rallit.fille.

Lokakuussa on jälleen vuoro Katalonian asvalttirallin, jonka jälkeen kausi päättyy marraskuussa ajettavaan Japanin ralliin, joka on jo kahtena vuotena peräjälkeen peruttu koronapandemian vuoksi.

– Ensi vuonna ajetaan MM-sarjan 50. kausi. Mielestäni meillä on sen arvoinen kalenteri nyt käsissämme. Toivotamme lämpimästi Uuden-Seelannin takaisin kalenteriin, sillä ajettiinhan siellä pisteistä jo vuonna 1977. Ne tiet ovat jokaisen kuskin unelma, MM-sarjan promoottorin nokkamies Jona Siebel toteaa.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu Katalonian MM-rallin perjantain ajopäivän jälkeen. Kisakalenteri kokonaisuudessaan alapuolella.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,390354″ ap mute]

 

Rallin MM-sarjan kalenteri kaudella 2022: 

20.-23.1.  Monte Carlo
24.-27.2.  Ruotsi
21.-24.4.  Kroatia
19.-22.5.  Portugali
2.-5.6.   Sardinia
23.-26.6.  Kenia 
14.-17.7.  Viro
4.-7.8.   Suomi
18.-21.8.  Kisapaikka vahvistamatta
8.-11.9.  Kreikka
29.9.-2.10. Uusi-Seelanti
20.-23.10. Espanja
10.-13.11. Japani

Lue myös nämä

 • Uusimmat