Rallilupaus Trogen aloittaa kesäkautensa – ”Voittoa lähdetään hakemaan”

Sami-Matti Trogen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin kesäkausi Sami-Matti Trogenin osalta starttaa Ruotsista tulevana sunnuntaina, kun Höljesissä ajetaan RX Academyn ensimmäinen viidestä osakilpailusta. Höljesin jälkeen ajetaan kolme osakilpailua Suomessa, Honkajoella, Jalasjärvellä ja Kouvolassa, ja sarjan finaalikilpailu käydään Ruotsin Tierpissä.

Ruotsin osakilpailut ajetaan Rally X Nordic –sarjan yhteydessä, Suomessa kilpaillaan rallicrossin SM-tapahtumissa.

RX Academy on yksityyppiluokka, jossa kuljettajat mittaavat paremmuuttaan etuvetoisilla, erityisesti rallicrossiin rakennetuilla Renault Clioilla. Sarja on kansainvälinen. Kuljettajia on mukana Australiaa, Uutta-Seelantia ja Venäjää myöden. Set Promotionin hallinnoima sarja valmentaa nuoria kuljettajia kohti autourheilun ammattilaisuutta. Tiimissä valmennetaan niin ajamista, peruskunnon kasvattamista, ravinnon merkitystä kuin median edessä esiintymistäkin.

– Academyn toiminta, kaikki valmentajista huoltomiehiin ovat erittäin ammattitaitoista. Uran alkuvaiheessa tämä on todella hyvä paikka oppia uusia asioita rallicrosskuskina, Trogen sanoo.

Trogen matkusti Ruotsiin vappuna. Kilpailuviikon ohjelmaan kuului testiä sekä valmennusta.

– Alkuviikosta ajoin RX2-luokan autolla. Sitten alkoi keskittyminen Academy-sarjaan. Strängnäsin radalla ajettu testi meni hienosti. Renault toimi hyvin ja vauhti oli heti kohdallaan. Tuli tosi luottavainen fiilis kisaa ajatellen.

RX Academyssä ajettiin myös neljän osakilpailun talvisarja Ruotsissa ja Norjassa. Trogen pääsi jäärata-ajon saloihin kiinni toiseksi viimeisessä kilpailussa, voitti viimeisen ja oli sarjassa neljäs. Kesäisiltä crossiradoilta Trogenilla on enemmän kokemusta. Kaudella 2016 tuli Viron juniorisarjan mestaruus ja samalla kaudella lohjalainen voitti European Challenge-sarjan osakilpailun. Nyt tavoite on RX Academy-sarjaa varten asetettu ja se on voitto.

– Tavoite Höljesissä on saada hyvä alku sarjalle ja tietysti voittoa lähdetään hakemaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat