Aasian-Tyynenmeren sarjassa karmea osallistujakato – vain neljä autoa mukana

Hayden Paddon
Hayden Paddon on ponnistanut Uudesta-Seelannista rallimaailman huipulle. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tulevana viikonloppuna ajettava Aasian-Tyynenmeren sarjan avausralli on kerännyt säälittävän määrän osallistuja lähtöviivalle. Mukana on vain neljä autokuntaa.

APRC-sarjan avauskilpailu ajetaan Uudessa-Seelannissa. Whangarei-rallin järjestäjien onneksi paikallisia kisaajia on kuitenkin tulossa viivalle sen verran, että homma ei mene täysin läskiksi. Mukana rallissa on yhteensä 53 osallistujaa.

Kysymysmerkkejä on kuitenkin iso nippu ilmassa. Onko APRC-sarja kuolemassa, varsinkin kun ottaa huomioon, että intialaiskuski Gaurav Gill vetäytyi sarjasta ja keskittyy rallin MM-sarjaan jatkossa? Vai onko Uusi-Seelanti jopa Aasian kuljettajille liian kallis ralli osallistua?

Selvää on kuitenkin, että myös muiden APRC-sarjan rallien pitää jatkossa jännittää, tuleeko paikalle edes siedettävä määrä kilpureita. Gillin edustama MRF on käytännössä ollut viimeisen seitsemän vuoden ajan se syy, joka pitää koka sarjan hengissä. Nyt tulevaisuus on vaakalaudalla.

– Onhan se iso sääli, että vain neljä autoa pääsarjasta on mukana Whangarei-rallissa. Se on ollut kuitenkin trendi viime vuosina. APRC-sarjan ongelma ei ole kuitenkaan uniikki. Kautta maailman kyseiset sarjat ovat olleet ongelmissa, uusiseelantilainen FIA-pomo Wayne Christie sanoo RallySport Magazinen verkkosivuilla.

Kyseinen ongelma ei kuitenkaan koske esimerkiksi rallin EM-sarjaa, joka on kovassa nosteessa.

Whangarei-rallissa fiilistä hakee isäntämaan Hayden Paddon, joka ajaa tällä kaudella MM-sarjassa vajaan kauden Hyundailla. Paddon on jälleen viivalla seuraavassa osakilpailussa Portugalissa.

Paddon ajaa yhteensä seitsemän kisaa tällä kaudella rallin MM-sarjassa. Viimeksi mies nähtiin lähtöviivalla Ruotsissa helmikuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat