Rallicrossin puolustava EM-voittaja jatkaa suomalaistallissa – ”Minulla ei ole mitään paineita”

Rallicrossin puolustava Euroopan mestari Anton Marklund jatkaa EM-sarjassa myös tulevalla kaudella.
Anton Marklund
Anton Marklund. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsalaiskuljettaja on solminut sopimuksen suomalaisen SET Promotion -tiimin kanssa. Uusi EM-kausi starttaa Unkarin Nyirádin radalta 29.-30. huhtikuuta. Marklund tähysi oletettavasti paikkaa MM-sarjan puolelta, mutta kun hyvää kontrahtia ei löytynyt, päätti mies jatkaa tutussa ympäristössä.

Viime kaudella Marklund otti kolme voittoa kuudesta osakilpailusta. Aiemmin ruotsalainen on juhlinut EM-titteliä rallicrossissa kaudella 2017 sekä TouringCar-ratasarjan puolella vuonna 2012.

– SET Promotion ehti jo myydä meidän voittaja-automme viime kaudelta, joten tilanne ei näyttänyt kovin lupaavalta. Sitten Jussi (tiimin nokkamies Pinomäki) lähestyi minua idealla, joka oli hänen mukaansa haaste mutta hauska sellainen. Minulla ei ole mitään paineita uuden projektin kanssa, 30-vuotias Marklund sanoo.

Marklundin ensi kauden autoa ei vielä julkistettu, mutta hommaan odotetaan ratkaisua piakkoin, koska uusi kausi on vain muutaman viikon päässä. Viime vuonna Marklundin voittama EM-titteli oli suomalaiselle SET Promotionille tiimin historian kymmenes. Pelkästään EM-sarjassa talli on saalistanut huikeat 50 voittoa ja 100 podiumia.

– Viime kausi oli erityinen. Olin työskennellyt Antonin kanssa aiemminkin ja tiesin, että kaudesta tulee varmasti hyvä. Meillä oli hieno henki tallissa ja kaikki tekivät hyvin töitä yhdessä. Anton todisti, miten hyvä hän onkaan, tiimimanageri Aleksi Koskinen kertoo.

– On upeaa, että voimme jatkaa samalla fiiliksellä myös tällä kaudella. Meille tulee joitain muutoksia, joista kerromme lisää lähiviikkoina. Tänä vuonna rallicrossin EM-sarjassa on paljon vanhan ajan ratoja, joten emme malta odottaa, että kausi käynnistyy.

Katso alapuolelta viime kauden rallicrossin MM-sarjan ratkaisuhetket.

Lue myös nämä