Quantcast

Rallicrossin MM-kalenteri kokonaan uusiksi – kausi läpi pikatahdilla

Rallicrossin MM-sarja
Abu Dhabissa on tarkoitus ajaa kaksi osakilpailua lokakuun lopussa. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja paljasti maanantaina suunnitelmat uudelle kilpailukalenterille kaudelle 2020.

Kauden alku on viivästynyt koronaviruksen vuoksi. Uuden suunnitelman mukaan kauden on määrä käynnistyä elokuun puolivälin jälkeen Ruotsissa.

Kausi viedään läpi pikatahdilla, sillä yhdeksän osakilpailua on tarkoitus ajaa vajaassa neljässä kuukaudessa. Kahdeksan ensimmäistä kilpailua ajetaan elo-, syys- ja lokakuun aikana.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan ja Latvian osakilpailut pysyvät alkuperäisillä paikoillaan syyskuussa. Koronan vuoksi siirretyt Belgian, Portugalin ja Espanjan kisat järjestetään puolestaan kolmena peräkkäisenä viikonloppuna lokakuussa.

Lokakuun lopussa Abu Dhabissa ajetaan vielä kaksi osakilpailua saman viikonlopun aikana. Kausi päättyy joulukuun puolivälissä Saksan Nürburgringillä.

Norjan ja Etelä-Afrikan kilpailut on pudotettu alustavasta suunnitelmasta. Alkuperäisen ohjelman mukaan Etelä-Afrikassa oli määrä kilpailla marraskuussa. Norjan osakilpailu oli jo aiemmin siirretty kesäkuulta pandemian vuoksi.

Rallicrossin MM-sarja painotti, että kalenterisuunnitelma on yhä alustava ja siihen voi tulla muutoksia. Kansainvälinen autoliitto FIA lyö lukkoon lopulliset kalenterimuutokset.

MM-rallicrossin alustava kalenteri kaudelle 2020:
20.-23.8.  Ruotsi
4.-6.9.    Ranska
18.-20.9.  Latvia
2.-4.10.   Belgia
9.-11.10.  Portugali
16.-18.10. Espanja
29.-31.10. Abu Dhabi *
11.-13.12. Saksa
* Abu Dhabissa ajetaan kaksi osakilpailua

Lue myös nämä

  • Uusimmat