Puolustava Suomen mestari voitto mielessä länsinaapurin EM-ralliin – ”Testit onnistuivat hyvin ensimmäistä kertaa tänä vuonna”

Mikko Heikkilä kilpailee rallin EM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa Ruotsissa tulevana viikonloppuna.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilän ja kartanlukijan Samu Vaalerin alla on totuttuun tapaan The Racing Factory -tallin Skoda Fabia Rally2 Evo -auto. Kyseessä on nurmijärveläiskuljettajan ensimmäinen kilpailu länsinaapurin puolella.

– Ei ole ennen tullut ajettua Ruotsissa. Maisema ja tienpinta ovat kuitenkin kuin Suomessa. Reittivideoiden perusteella tiet ovat myös aika samantyyppisiä kuin Suomessa. Jännä nähdä nuotituksessa, millaisia pätkät ovat oikeasti. Uskon, että tiedossa on mukava reitti, Heikkilä analysoi.

Kilpailua edeltävänä tiistaina autoaan testannut Heikkilä lähtee kauden viimeiseen sorakilpailuun itsevarmana testien onnistuessa hyvin ennen varsinaista kilpailua.

– Auto tuntuu hyvältä, ja meillä on säätöihin pari vaihtoehtoa. Täytyy katsoa reitin mukaan, mitkä valitaan autoon. Voi sanoa, että testipäivä onnistui hyvin ensimmäistä kertaa tänä vuonna, Heikkilä avaa.

Länsinaapurin erikoiskokeet ovat samankaltaisia kuin Suomessa, joka luonnollisesti sopii viime vuoden Suomen mestarille loistavasti. Heikkilän katse on paitsi vahvasti kiinni korkeimmassa korokkeessa, myös sääennusteessa sateen mahdollisuuden vuoksi.

– Suomen tiet ovat aina sopineet hyvin, ja siitä on luonnollisesti eniten kokemusta. Vastus on täällä varmasti kovaa sekä sarjassa ajavien että vierailevien kilpakumppanien taholta. Sääennuste lupaili sadetta, mikä tietysti vaikuttaa lähtöpaikan valintaan aika-ajon osuessa nappiin, Heikkilä kertaa lähtökohtiaan.

Royal Rally of Scandinavia -nimeä totteleva kisa ajetaan Karlstadissa ja lähialueilla 6.-8.7. Kilpailu sisältää 16 erikoiskoetta ja 182,60 erikoiskoekilometriä.

Katso alapuolelta edellisen EM-osakilpailun parhaat palat Latviasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat