Protonin uusi R5-ralliauto sai vihdoin FIA:n luokituksen – MM-sarjaan tällä kaudella?

Oliver Mellors Protonin ratissa. Kuva: Mellors Elliot Motorsportin Facebook-sivut

Jo ennestään kilpailtu R5-luokka on saamassa lähitulevaisuudessa uuden automerkin lähtöviivalle. Brittiläinen Mellors Elliot Motorsport nimittäin ilmoitti Facebook-sivuillaan torstaina, että uusi Proton Iriz R5 on saanut Kansainvälisen autoliitto FIA:n hyväksynnän.

Aiemmin Proton Iriz R5:lla sai ajaa vain pienissä alueellisissa tapahtumissa, mutta FIA:n luokituksen myötä tulevaisuudessa Protonilla voidaan osallistua vaikka rallin MM-sarjan osakilpailuihin. Kyseessä on yksityisin voimin valmistettu ralliauto, jota on testannut muun muassa kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm.

– FIA:n R5-hyväksyntä saatu! Voimme iloisina ilmoittaa, että Proton Iriz R5 on saanut FIA:n hyväksynnän. Odotamme innolla, että pääsemme ajamaan autolla kansainvälisissä kisoissa vielä ihan lähitulevaisuudessa, Mellors Elliot Motorsportin Facebook-sivuilla hehkutetaan.

Nähtäväksi jää, millä panostuksella malesialaismerkki nähdään FIA:n alaisissa sarjoissa tällä kaudella. Yksi varteenotettava vaihtoehto lienee Asia-Pacific Rally Championship -sarja, joka tosin kärvistelee tällä hetkellä henkitoreissaan. Mahdollista on myös, että vielä tämän kauden aikana Iriz R5 nähdään EM- ja MM-ralleissa.

Tallin perustajan Chris Mellorsin poika Oliver Mellors on ajanut pieniä kisoja Iriz R5:lla. Auto piti luokitella alunperin jo viime kesänä, mutta projekti viivästyi yli puolella vuodella. Sen jälkeen huhuttiin, että Iriz  R5 nähdään kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa, mutta sekin suunnitelma meni mönkään. Nyt on ainakin FIA:n leima papereissa, joten MM-debyytti on entistä lähempänä.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö