Pontus Tidemand vierailee rallicrossin EM-sarjassa – vihjaa myös lisäkisoista rallin MM-sarjassa

Pontus Tidemand
Pontus Tidemand osallistui Monte Carlon ralliin tammikuussa Fordin kalustolla. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan tehdastallissa monta vuotta rallin MM-sarjaa kiertänyt Pontus Tidemand kokeilee toukokuussa Silverstonessa Englannissa, miten mieheltä tätä nykyä sujuu rallicross.

Tidemand ajaa Per Eklundin tiimissä Volkswagen Beetlellä. Silverstonen kisa ajetaan 25. – 26. toukokuuta.

– Kun Per soitti minulle, niin ajattelin, että se voisi olla hauskaa. Sanoinkin aika nopeasti kyllä, Tidemand sanoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Ruotsalaiskuski ei jatkanut tällä kaudella Skodalla rallin MM-sarjan WRC2-luokassa, koska Tidemandin pyrkimys on ajaa säännöllisesti WRC-autolla. Tidemand olikin mukana kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Monte Carlossa ja kotimaassaan Ruotsissa Fordin kalustolla. Montessa Tidemand oli vasta yleiskilpailun 20:s, mutta Ruotsissa sentään kahdeksas.

Tidemand ei kuitenkaan aja ensimmäistä kertaa rallicrossia. Esimerkiksi kaudella 2014 hän ajoi Mattias Ekströmin tiimin Audilla rallicrossin MM-sarjassa.

– Ralli on kuitenkin minun päätavoitteeni ja suurin intohimoni. Siellä haluan menestyä ja rakentaa uraani. Me teemme kovasti töitä ja näyttää ihan hyvältä sen suhteen, että saamme muutaman startin lisää tällä kaudella WRC-autolla. Ne ovat kuitenkin vain muutama viikonloppu koko vuodesta, joten on tärkeää saada lisää ajokokemusta, Tidemand sanailee.

Katso alta videoennakko historian ensimmäisestä Chilen MM-rallista. Mitä mieltä huippukuskit ovat uutuuskisasta?

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,261147″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat