Quantcast

Petter Solberg puuhailee jälleen comebackia

Rallin MM-sarjan vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg ei ole koskaan osannut lepäillä laakereillaan.
Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg kertoi norjalaisen NRK-kanavan haastattelussa tällä viikolla, että miehen tähtäimessä on osallistua Dakar-ralliin vuonna 2024. Kyseinen kilpailu on parhaillaan käynnissä Saudi-Arabiassa.

– Tuntuu, että olen erinomaisessa kunnossa ja olen treenannut päivittäin. Voisi olla aika viedä tämä ”sic-pack” jälleen tositoimiin, Solberg sanoi.

Solberg oli mukana Dakar-rallissa vuonna 2016, mutta päätti vielä tuolloin keskittyä rallicrossin MM-sarjaan. Rallicrossissa Solberg voitti kaksi MM-titteliä vuosina 2014-15, kunnes lopetti täysipäiväisen kilpailemisen kauden 2018 jälkeen.

Myös toinen norjalainen rallikuski Andreas Mikkelsen voisi olla tulevaisuudessa varteen otettava nimi Dakar-ralliin. Entinen WRC-kuski ei kovasta yrityksestä huolimatta ole pystynyt enää nousemaan takaisin rallin kuninkuusluokkaan, joten aika on ehkä etsiä uusia haasteita.

Mikkelsen oli Dakarissa mukana koppiautojen luokassa jo vuosi sitten, mutta tuolloin homma päättyi kolariin kolmannella etapilla.

– Andreas on hyvin utelias ihminen, joten uskon, että aavikkorallit ovat häntä varten. Olin hänen kanssaan Abu Dhabissa pari viikkoa sitten, ja hän ajoi kunnon kolmen päivän testit. Red Bull sanoi tuolloin Andreakselle, että hänen kannattaisi harkita lajia. Andreas myös on erittäin kiinnostunut, Mikkelsenin kartturina tunnettu Ola Floene sanoo Dirtfish-sivustolla.

Lähteet: The Checkered Flag / Dirtfish

Katso alapuolelta pari tyylinäytettä Dakar-rallin tiistain kolmannelta etapilta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat