Pajari voitti, mutta ei voittanut – ”Tämä meni nyt näin, en lähtisi mitään negaa kaivelemaan”

Sami Pajari, 21, ajoi uransa kymmenennen kisan Rally2-autolla ja nappasi tämän vuoden Jyväskylän MM-rallissa uransa ensimmäisen voiton. Tai oikeastaan "voiton".
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC2-luokassa kuljettajat ilmoittavat maksimissaan seitsemän rallia, joista saalistavat pisteitä ja kuusi parasta suoritusta lasketaan mukaan MM-taulukkoon. Oliver Solberg oli nopein näillä ajopeleillä, mutta hän ei ollut valinnut tätä pistekisaksi, joten virallinen Rally2-voittaja on reitillä toiseksi kovinta kiirettä pitänyt Pajari.

Hän ajoi lauantain viimeiseltä pätkältä lähtien riskittömästi, kun Jari Huttunen oli keskeyttänyt jo aiemmin, Solberg karkasi ja Adrien Fourmaux oli kaukana takana.

– Hyvältä tuntuu. Tosi hieno fiilis ollut koko viikonlopun ajan, Pajari hehkutti.

Hän ei syttynyt ajatukselle voitosta, joka ei ehkä sittenkään ole voitto.

– Sitä voi jokainen jossitella omalla tavallaan. Me voitettiin Rally kakkonen ja siinä on piste perässä, Pajari kuittasi.

Jari Huttusen keskeytettyä lauantaina nuorukainen sai ajella melko rauhakseen.

– Ajettiin perjantain jälkeen kärki kiinni ja oltiin lauantaina hyvin voittotaistelussa mukana, kun Jari putosi. Sen jälkeen ei ollut enää mitään syytä hyökätä, kun eroa Adrien Fourmauxiin oli niin reilusti, Pajari selvitti.

– Jos olisi tarvinnut kiristää vauhtia, olisin voinut sen tehdä. En kaivaisi tähän nyt mitään negatiivista.

Pajari lihotti MM-sarjan pistepottinsa 71:een. Sarjan kärkeen porhalsi Jyväskylässä neljänneksi ajanut Andreas Mikkelsen, jolla pisteitä on nyt 83. Lahtelainen joutui jättämään Monte Carlo -rallin väliin ruokamyrkytyksen vuoksi, ajoi kolmanneksi Ruotsissa, viidenneksi Kroatiassa ja kakkoseksi Virossa.

Kaikkiaan Pajari on ajanut viisi pistekisaa, joten kaksi mahdollisuutta on vielä jäljellä.

– Ainakin nuo Euroopan kisat (Kreikka ja Keski-Eurooppa) ajetaaan. Chilestäkin on ollut puhetta, Pajari kertoi.

Rallikausi kaartuu hiljalleen loppusuoralle, mutta ensi kaudesta Pajari ei vielä osannut sanoa. Jatkuvatko ajot Toksportin Skodalla vai onko luvassa kenties jotain muuta?

– En osaa sanoa tuohon vielä mitään. Toivottavasti keskustelut ensi kaudesta alkavat mahdollisimman pian, hän toivoi.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin sunnuntain ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat